Nå kommer Kodiaq – Skodas nye Suv

Skoda Kodiaq
KODIAQ er den første modellen i ŠKODAs nye SUV-satsning og vil være på markedet i mars 2017.

– Med KODIAQ staker vi ut en ny kurs og åpner nye markeder. Med vår første nye og store SUV, går vi inn i et nytt segment for merket – og når dermed nye kundegrupper, sier kommunikasjonssjef for ŠKODA i Norge, Jan Erik Haugen. Prisene er nå klare og vi gleder oss til starte salget, sier han videre.

Rimeligste versjon er Active med 1,4 l 125 hk TSI bensinmotor og forhjulstrekk til
kr. 314.900,-* For de som ønsker 4-hjulstrekk starter prisen på 419.600* med 1,4 l 150 hk TSI.

KODIAQ er en all-rounder, og passer like godt på parkeringsplassen utenfor kontoret som på vei til hytta. Ved å overføre ŠKODAs nye formspråk til SUV-segmentet har bilen fått et design som reflekterer bilens varierte bruksområder. Kombinasjonen av elegante linjer, sportslige detaljer og robusthet bidrar til å gjøre KODIAQ unik.

Mulighet for syv seter

ŠKODA er kjent for å levere praktiske løsninger som imponerer de fleste, og KODIAQ er intet unntak. Til tross for at bilen kun er fire centimeter lengre enn Octavia er den innvendige plassen større enn det man finner i de fleste andre SUV-er i denne klassen. Baksetene kan også flyttes inntil 18 centimeter i lengderetningen og har individuelle justerbare rygger – løsninger som sikrer full fleksibilitet. Det vil også være mulig å bestille KODIAQ med en tredje seterad, og SUV-en er dermed ŠKODAs første syv-seter. Bilen er basert på konsernets MQB-B plattform.

Skoda Kodiaq

Bagasjerommet til femseters-versjonen måler imponerende 720 liter med baksetene oppslått. Ved behov for mer plass kan bakseteryggen legges ned i en 40/20/40-fordeling, og bagasjeplassen kan økes opp til 2065 liter. Dersom man i tillegg velger å bestille bilen med et nedfellbart passasjersete kan den store SUV-en frakte gjenstander på opptil 2,8 meter. KODIAQ kan også leveres med elektrisk åpning av bakluken som kan styres ved hjelp av en fotbevegelse. Tillatt hengervekt er på inntil 2,5 tonn. De praktiske egenskapene er med andre ord godt ivaretatt.

ŠKODAs slagord ”Simply Clever” er naturligvis inkorporert i utviklingen av KODIAQ. ŠKODAs slagord «mye bil for pengene”, og praktiske og enkle løsninger som gjør hverdagen lettere, er noe av det merket er kjent for. For KODIAQs del betyr det blant annet det nye dørbeskyttelsessystemet. Det felles ut en beskyttelse når dørene åpnes, og både din og naboens bil beskyttes på denne måten mot riper og bulker. Totalt sett har nye ŠKODA KODIAQ mer enn 30 ”Simply Clever”-løsninger – hvorav syv er helt nye.

Nytt infotainment-system og helt ny Connectivity funksjonalitet

ŠKODA KODIAQ introduseres med en helt ny funksjonalitet, som innebærer at bilen alltid kan være online, noe som således tilfører KODIAQ en helt ny dimensjon i forhold til navigasjon, informasjon og underholdning.

Infotainment online innebærer at navigasjon og trafikkinformasjon vises i nåtid med de mulighetene det gir. Med navigasjonssystemet «Columbus» vil f.eks Google Street View og andre nettløsninger være tilgjengelig online.

Skoda Kodiaq

KODIAQ vil som første ŠKODA modell få «emergency call» systemet som aktiveres automatisk ved en ulykke, eller som kan manuelt aktiveres ved å trykke på en knapp i taket på bilen og derigjennom kobles til en internasjonal alarmsentral.

Flere nye assistentsystemer

Også når det kommer til førerassistentsystemer er KODIAQ godt utstyrt. Flere av systemene som er tilgjengelig har tidligere kun blitt levert i mer eksklusive bilmodeller. En del av disse vil bli levert som standardutstyr, mens andre vil være tilgjengelig som ekstrautstyr – enten separat eller som en del av en pakke.

Én av nyhetene på førerstøttesiden er Trailer Assist. Dette gjør at bilen tar over styringen når man rygger sakte med en tilhenger. Manøvreringsassistenten vil også bremse når den oppdager en hindring bak bilen. En annen nyhet i ŠKODA-sammenheng er det såkalte Area View-systemet. Ved hjelp av kameraer foran, bak og i speilene, gir det deg mulighet til å få komplett oversikt over hva som befinner seg rundt bilen. Ved å ta i bruk det virtuelle ovenfra-og-ned-bildet får du full oversikt i uoversiktlige situasjoner og i terrenget. KODIAQ leveres med Front Assist med nødbremsassistent som standard. Adaptiv cruise control, blindsoneovervåkning, fjernlysassistent og Lane assistent er standard fra Ambition.

Tre utstyrsnivåer, ACTIVE, AMBITION og STYLE

KODIAQ leveres i tre utstyrsnivåer, alle godt utstyrt med en rekke ŠKODA nyheter, og
innstegsmodellen Active har ni kollisjonsputer, pre-crash kollisjonsbekyttelse, front assist.
Full LED lys hovedlys med AFS hjørnefunksjon, LED baklys og skiltlys er standard fra Ambition. Nytt er også Care Connect med nødanrop og Remote Access som standard.

Skoda Kodiaq

Flere valg for drivverk

Med fem forskjellige motoralternativer bør alle finne noe som passer deres behov. KODIAQ vil bli levert med to forskjellige TDI dieselmotorer og tre TSI bensinmotorer. Motorene har slagvolum som strekker seg fra 1,4 til 2 liter, og ytelser fra 125 til 190 hestekrefter. Alle motorene er turbo-ladede og leveres med Stop-Start, og gjenvinning av bremseenergi. Dette bidrar til å holde forbruket lavt samtidig som man har nok krefter tilgjengelig.

– Vi er meget godt fornøyde med motoralternativene og det brede 4×4 utvalget KODIAQ leveres med, fortsetter kommunikasjonssjef i ŠKODA Norge, Jan Erik Haugen.

Det vil være en rekke forskjellige muligheter når det kommer til drivverk – avhengig av motorisering leveres KODIAQ med 6-trinns manuell eller DSG automatgir med seks eller syv trinn. Dette blir første gang den syvtrinns DSG-girkassen blir levert i en ŠKODA.

Begge toppmodellene (2,0 TDI 190 hk og 2,0 TSI 180 hk) leveres med 7-trinns DSG og firehjulsdrift. 1,4-literen med 150 hestekrefter og firehjulsdrift kan leveres 6-trinns manuell eller 6-trinns DSG, mens den forhjulsdrevne varianten leveres med 6-trinns DSG. Innstegsmodellen med dieselmotor leveres med 6-trinns manuell eller 7-trinns DSG i kombinasjon med firehjulsdrift, og den forhjulsdrevne varianten leveres med 7-trinns DSG. Innstegsmodellen med bensinmotor er tilgjengelig med 6-trinns manuell og forhjulsdrift.

Skoda Kodiaq

Prisliste pr. 13.12.2016

2016 priser*        2017 priser**
To-hjulstrekk
– Active 1,4 TSI 125 hk manuelt gir        314.900,-           327.700,-
– Ambition 1,4 TSI 150 hk DSG kr.        401.700,-           415.300,-
– Ambition 2,0 TDI 150 hk DSG kr.       415.700,-           417.100,-

4×4, fire-hjulstrekk
– Ambition 1,4 TSI 150 hk manuelt gir   419.600,-         442.900,-
– Ambition 2,0 TDI 150 hk manuelt gir  428.700,-        448.700,-
– Style 2,0 TDI 190 hk DSG                       506.200,-       522.500,-
– Style 2,0 TSI 180 hk DSG                       516.200,-        544.200,-
ŠKODA KODIAQ lanseres i Norge i mars 2017, og kan bestilles fra i dag
*  2016 basert på 2016 avgifter
** når Regjeringens foreslåtte avgiftsgrunnlag for 2017 legges til grunn

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på