Nå kommer Kia ProCeed

Kia viser i dag første skisse av helt nye ProCeed, en fem dørs shooting brake som kombinerer iøynefallende design med plass og fleksibilitet.

Kia Ceed i tredje generasjon ble lansert tidligere i år. Som med de foregående generasjonene kom 5-dørs og stasjonsvogn først, mens man må vente et halvårs tid på den mer sporty versjonen ProCeed.

Men nå er ventetiden over. ProCeed vil bli vist på et pressearrangement den 13. September, og får sin offisielle debut på Paris Motor Show 2. Oktober. Kia slapp i dag et lite teaserbilde på bilen, men vi må fortsatt vente et par uker før vi får se hele bilen. Men det er mye som tyder på at denne ProCeed vil skille seg ennå mer ut fra sine mer trauste søsken. Nye ProCeed blir nemlig ikke en 3-dørs versjon av de andre, men en mer sporty stasjonsvogn, eller Shooting Brake som man ynder å kalle slike biler nå for tiden.

Kia røper at bilen vil følge designet til konseptbilen ProCeed som ble vist på IAA i Frankfurt for ett år siden. Det tyder på at vi kan få enda en svært tøff Kia på markedet. Den vil selvfølgelig ikke bli like ekstrem som konseptbilen, men ut fra det vi har sett fra Kia i det siste har vi tro på at dette kan bli meget interessant.

For dem som ikke har sett konseptbilen kan vi jo presentere den her, mens vi venter på den 13. September.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på