Mikkelsen sliter på Korsika

Andreas Mikkelsen har ikke funnet godfølelsen med bilen i sitt første ordentlige asfaltløp for Hyundai Motorsport, og ligger på en beskjeden niendeplass.

Nordmannen var spent før sesongens fjerde VM-runde, som er den første virkelige asfaltrunden i år. Han har ikke altfor mye erfaring med Hyundai på dette underlaget, og sammen med kartleser Anders Jæger har han fått en mildt sagt trøblete start.

– Det har vært en fryktelig dårlig start på løpet. På den første etappen hadde vi en tidlig snurring, og fant aldri rytmen etter det. På den neste etappen så var vi av veien. De to neste etappene ble gjennomført uten problemer, men jeg har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal kjøre denne bilen. For jeg føler at hvis vi pusher hardere, så blir det bare understyring, beskriver Andreas.

På de svingete veiene i Rally Korsika forsvinner sekundene fort om man ikke finner en god rytme. Med 50 sekunder opp til pallen fra sin niendeplass, må han innse at det skal svært mye til for å blande seg inn i kampen om en plass på seierspallen. Nå er håpet at han skal finne et oppsett som fungerer bedre. Andreas kommer til å ta en prat med teamkompis Thierry Neuville, som ligger på andreplass – drøyt halvminuttet bak suverene Sebastien Ogier.

– Jeg får sammenligne litt med hva slags oppsett Thierry bruker, og kanskje kopiere det i morgen selv om jeg har en litt annen kjørestil enn han. Men Thierry kjenner denne bilen veldig, veldig godt på asfalt, så det er verdt å lytte til hva han sier og ta en prat med ingeniørene for å få en endring på bilen. Da kan jeg forhåpentligvis kjempe i toppen i morgen, sier han.

Ole Christian Veiby har heller ikke hatt den beste starten i Korsika, og ligger på tredjeplass i WRC2 og 13. plass totalt. Ola Fløene er også tilbake i WRC som kartleser for svenske Emil Bergkvist denne helgen. De ligger på en 25. plass totalt, og tredjeplass i WRC3J

De 25 beste etter dag 1

 

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på