Mikkelsen vil slå tilbake på power stage 

Andreas Mikkelsen kjørte kontrollerte under dagens svært vanskelige forhold i Rallye Monte-Carlo. Nå satser han alt på å gjøre det bra på den avsluttende power stage-etappen.

Nordmannen var svært uheldig og måtte bryte med dynamoproblemer fredag. Dermed var en god plassering i sammendraget lagt i grus. Han var imidlertid tilbake på startstreken i dag, og åpnet like godt med en sterk etappeseier.

– Der hadde jeg en snurring i høy hastighet, men det gikk heldigvis bra og jeg var raskest på etappen. Det har vært veldig, veldig vanskelige forhold i dag, med mye snø og is. Derfor har jeg kjørt så trygt og kontrollert som det er mulig for å komme gjennom dagen. Hadde jeg brutt også i dag, ville jeg ikke fått mulighet til å kjøre power stage – og dermed heller ikke hatt mulighet til å kjempe om VM-poeng, forteller Hyundai Motorsport-føreren.

Sammen med kartleser Anders Jæger tok han seg greit gjennom etappene og høstet mer erfaring med bilen.

– For oss er det viktig å få så mye tid som mulig i bilen. Og med det som utgangspunkt, har det vært en viktig og lærerik dag for oss, sier han, og retter blikket mot den avsluttende etappen.

– Rallye Monte-Carlo ble ikke den starten på sesongen som vi håpet på, derfor blir det viktig å gjøre det bra på power stage-etappen for å få med oss så mange VM-poeng som overhodet mulig. Dette er mitt eneste fokus nå, forklarer han.

De fem siste års verdensmester, Sebastien Ogier, har festet et grep om seieren. Han leder med over halvminuttet på estlenderen Ott Tanak.

Fikk erfare hvor brutalt Monte er

Ole Christian Veiby fikk erfare hvor brutalt Rallye Monte-Carlo kan være – og måtte bryte etter en avkjøring lørdag.

Rallytalentet uttalte før løpet at målet var å fullføre den vanskelige VM-åpningen for å høste mest mulig erfaring. Dessverre lyktes han ikke med å ta seg til mål, men sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen rakk han likevel å markere seg med meget god kjøring.

– I dag var det ekstreme forhold. Det kom snø i løpet av natta, og det la seg flere centimeter med snø på veien – noe som gjorde det utrolig glatt. Jeg forsøkte bare å kjøre kontrollert og holde meg i sporene. Men plutselig så slapp rompa på bilen, og vi måtte bare være med på ferden. Bilen smalt inn i autovernet på venstresiden og traff en bergknaus på høyresiden. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men tror bakhjulene må ha kommet utenfor sporet og mistet grepet, forklarer han.

Dette var hans tredje deltakelse i verdens kanskje mest berømte og fryktede rally. Men det var første gangen han ikke kom til mål.

– Selvsagt er det kjedelig ikke å fullføre, som var målet. Samtidig er det mye positivt å ta med seg. Jeg har kjørt store deler av løpet, og fått mange kilometer med erfaring under ekstremt vanskelige forhold. I tillegg har jeg kjørt bra, spesielt fredag. Vi kjørte veldig bra på starten av dagen da det var tørt. På ettermiddagen kom regnet, og forholdene ble mer utfordrende. Men da kjørte vi veldig fornuftig og klarte oss bra, mens andre gjorde feil, forteller han.

Under de tørre forholdene på starten av fredagen var han raskere enn flere av toppførerne på enkelte etapper.

– De viser at vi holder et bra tempo, konkluderer han.

Nå har han rettet fokuset mot neste VM-runde i Sverige, hvor han som Skoda Motorsport-fører skal kjempe om VM-poeng. Han skal kjøre Rally Finnskog 3. februar som forberedelse til Rally Sweden.

– Vi skal ha en liten test på onsdag for å komme inn i ordentlige vinterforhold igjen. Rally Finnskog blir en viktig oppkjøring for oss, sier han.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på