Mikkelsen klatrer i Wales

Andreas Mikkelsen har virkelig meldt seg på i kampen om en pallplass i Wales Rally GB etter dagens etapper. Nordmannen har sakte men sikkert klatret på resultatlista, og er bare 10 sekunder bak teamkollega Thierry Neuville på tredjeplass.

Etter fredagens etapper var Andreas Mikkelsen virkelig nødt til å kjempe for å klore seg fast i toppen. Med en svært vanskelig startposisjon, måtte Norges fremste rallyfører til tider kjøre helt på grensen for å henge med. Etter første dag lå han på sjuendeplass, snaut halvminuttet bak pallen. Han var imidlertid mer optimistisk før lørdagens fartsetapper – og det skulle vise seg at han lyktes bedre i dag.

– Det har vært en veldig god dag. Ikke helt feilfri, men mye bra kjøring. Med litt bedre startposisjon enn i går, har vi greid å hente inn litt tid – og ligger for øyeblikket ikke så veldig langt bak. Jeg har hatt mer like forhold på veien med de som jeg konkurrerer med i toppen, og dermed blir det også enklere å levere topptider, sier en fornøyd Mikkelsen.

Vi i auto motor og sport er sammen med representanter for Hyundai Norge på plass i Wales, og fikk oppleve Andreas og de andre førene på nært hold flere ganger i dag. Blant annet her på denne publikumsvennlige piruetten.
(Film: Morten Brusletto – Hyundai Norge)

I løpet av dagen har Mikkelsen knepet verdifulle sekunder nærmest på hver etappe, og har nærmet seg toppen. Før morgendagens fem avsluttende etapper, er målet om en plass på seierspallen innenfor rekkevidde. 28-åringen ligger på femteplass, og det er ikke mer enn 10 sekunder som skiller han og teamkollega Thierry Neuville, som ligger på tredjeplass. Frem til Sebastien Ogier på andreplass er det 10,5 sekunder. Hjemmefavoritten Elfyn Evans er i ferd med å cruise mot en sterk seier, for briten har en luke på 53,1 sekunder ned til Ogier.

– Jeg ser frem til avslutningen i morgen. Det kommer til å bli fem spennende etapper, og jeg har planer om å gi alt for en plass på seierspallen, sier han.

Stillingen før søndagens etapper

Sven Furuly

Author: Sven Furuly

Del denne saken på