Med Nissan Leaf på ekstrem langtur

Etter 53 ladinger på en reise gjennom åtte land og 16 000 km med til dels ekstreme forhold, beviste eventyreren Marek Kaminski hvor grenseløs verdens mest solgte elbil kan være.

Etter en episk 16 000 km lang kjøretur, anom polfareren Marek Kaminski Japan tre måneder etter at han startet sin #NoTraceExpedition i Polen i den nye Nissan LEAF.

Kjøreturen i Nissan LEAF tok Marek fra Zakopane i Polen gjennom åtte land og to kontinenter. Kjøreforholdene var meget varierende under langturen gjennom Litauen, Hviterussland, Russland, Mongolia, Kina og Sør-Korea på sin vei til destinasjonen Tokyo i Japan.

«No trace left behind», slagordet til #NoTraceExpedition, viser at det er fullt mulig med miljøvennlig langkjøring i en elbil.

Marek er den første som har gått til både Nord- og Sydpolen i løpet av samme år, men denne elbil-ekspedisjonen betrakter han som like minneverdig. Omkjøringer på gjørmete veier i Mongolia og oppfinnsomme ladeløsninger i Russland var blant de største høydepunktene.

Derfor er Marek også såpass motivert at han nå setter seg bak rattet igjen for å kjøre hele veien tilbake til Polen igjen i samme bil.

Marek uttaler: «For meg handler ikke denne reisen bare om å komme frem til destinasjonen, men også gjøre dette på en opplevelsesrik, smartere og mer bærekraftig måte.»

Det ble mange eksotiske opplevelser underveis

Nissan LEAF er selve symbolet på Nissan Intelligent Mobility, en fremtidsrettet teknologi som er utviklet for å gjøre bilen enda bedre å kjøre og eie. Med det nye 40 kWh-batteriet og en rekkevidde på 270 km etter den nye WLTP-syklusen, er LEAF-kunder sikret en trygg og god kjøreopplevelse. Nissan LEAF er utstyrt med en rekke innovative funksjoner, inkludert Nissan e-Pedal og ProPILOT-system for å gjøre kjøringen så komfortabel som mulig.

«Jeg har kjørt gjennom den russiske villmarken, på fjerntliggende gjørmeveier i Mongolia og i travle bygater i Tokyo, men LEAF har hele tiden vært en pålitelig partner. Bilen og funksjoner som ProPILOT imponerte under vanskelige kjøreforhold, og selv i fjerntliggende strøk med lite infrastruktur hadde vi muligheten til å lade LEAF og komme frem.»

«LEAF ga meg både muligheten til å holde et løfte og reise på en miljøvennlig måte, så jeg håper dette er et skritt i riktig retning på reisen mot bærekraftig mobilitet», sier eventyrglade Kaminski.

Totalt antall ladinger: 53 – Gjennomsnittlig rekkevidde: 250 km – Maks. kjørelengde per dag: 493 km

Nissan LEAF er den mestselgende elbilen noensinne med over 340 000 solgte enheter siden førstegenerasjon ble lansert i 2010. Med over 41 000 solgte enheter i Europa siden lanseringen av andregenerasjon i oktober 2017, fortsetter nye Nissan LEAF å bryte barrierer mot en bærekraftig fremtid som forener Intelligent Power, Intelligent Driving og Intelligent Integration.

Les mer på: https://www.nissan.no/opplev-nissan/intelligent-mobility.html

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på