Mange vil ha Ford GT

Ford GT
Ford forlenger produksjonsperioden for den eksklusive supersportsbilen Ford GT med to år. Bakgrunnen er en enorm etterspørsel etter den eksklusive bilen.

– Vi klarer rett og slett ikke å bygge mange nok biler til å tilfredsstille markedet. Vi ønsker å holde Ford GT eksklusivt, men har valgt å opprettholde produksjonen i to ekstra år for å tilfredsstille våre mest lojale Ford-ambassadører, sier global direktør for Ford Performance, Dave Periack.

Sjelden bil

Ford GT er en av de mest sjeldne produksjonsbilene fra Ford noensinne. Med et karosseri i karbonfiber og en 3.5-liters Ecoboost V6-motor er bilen det ultimate uttrykk for teknologisk innovasjon.

Produksjonen av den mer enn 600 hestekrefters sterke superbilen er begrenset til 500 biler de to første årene. Det første av de to ekstra produksjonsårene som nå blir annonsert, vil gå med til å levere biler til kunder som søkte om å få kjøpe den i første runden, men ikke har fått.

I 2018 vil Ford igjen åpne en ny søknadsrunde for de som er interessert. De heldige vil få Ford GT produsert det fjerde produksjonsåret.

Ford GT

Mer racing

Det har også blitt bestemt at Ford Performance skal fortsette å kjøre Ford GT – både i IMSA og World Endurance Championship (WEC) i fire år til. I vår tok teamet totalseieren i GT-klassen under det prestisjetunge 24 timers utholdenhetsløpet på Le Mans. Det skjedde nøyaktig 50 år etter forløperen til den nye GT-en, GT40 Mark II, som vant Le Mans sist.

– Ford GT har racing i blodet. Gatebilen og racerbilen vil leve side om side de neste fire årene. Det gir oss en god mulighet til å prøve ny og innovativ teknologi både på banen og utenfor, sier Fords globale leder for produktutvikling Raj Nair.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på