Lansert i New York – Ny Jaguar XF

Nye Jaguar XF

Den helt nye Jaguar XF lanseres på New York International Motor Show som åpner i dag.

I 2007 var XF et stort skritt fremover både for Jaguar og firmabilsegmentet. Med et slankt, coupé-lignende eksteriør og et luksuriøst interiør satte den standarden for estetikk og kjøredynamikk.

Med funksjoner som roterende girskift, roterende lufteventiler og fosforblå interiørbelysning skilte modellen seg fra konkurrentene, og gjorde XF til en meget attraktiv og høyt elsket bil. Den var noe som Jaguar aldri hadde gjort tidligere, og langt unna det konkurrentene kunne tilby. XF ble den mest prisbelønte Jaguaren noensinne.

Nye Jaguar XF

Den helt nye XF beholder forgjengerens kjerneegenskaper, men bruker Jaguars aluminiumintensive arkitektur for å muliggjøre vektbesparelse på opptil 190 kg – noe som gjør den 163 hk dieselmodellen 80 kg lettere enn den nærmeste konkurrent – pluss økt torsjonsstivhet med opptil 28 %. Arkitekturen gir også store forbedringer av chassis og proporsjoner som er så viktig innen Jaguar-design.

Nye Jaguar XF

Lavere vekt gjør bilen mer effektiv, nye XF får klassens laveste Co2-utslipp for en ikke-hybrid i sin klasse. 104 g/km (2.0-liter 163 hk diesel). Innvendig plass har også blitt bedre, spesielt i baksetet. Føreren kan glede seg over et oppgradert førermiljø med et helt nytt infotainmentsystem med 10,2” berøringsskjerm med dør til dør navigasjon, og sømløs konnektivitet med iOS og Android systemer. 825 Watt Meridian digital surround-lydsystem med 17 høyttalere sørger for god lyd. Foran seg har føreren et konfigurerbart 12,3” TFT instrumentpanel med fire visuelle temaer og full navigasjonsvisning.

Den helt nye Jaguar XF

Drivlinjene spenner fra 163 hk diesel med 6-trinns manuell girkasse til 380 hk supercharged V6 bensin med 8-trinns automat. Torque on-demand firehjulsdrift og All-surface Progress control sørger for optimal fremdrift og stabilitet under de mest krevende kjøreforhold. Nye Jaguar XF er fullspekkket med teknologi som full-LED frontlykter, Frontruteprojeksjon med skarpe fargebilder, autonom nødbremsing, adaptiv cruise control, lane keeping assistent, intelligent hastighetsbegrenser og halvautomatisk parkering.

Nye Jaguar XF

 

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på