Land Rover nr 2 millioner

 

06_DSC9421_DSC9421

Eventyrere, oppdagere, anleggsfolk, hjelpeorganisasjoner og lorder har gjennom 67 år hatt en favorittbil. Nå er bil nummer 2 millioner bygd.

Den første Land Rover ble designet for å brukes som en kombinasjon av traktor og bil. Inspirasjonen kom fra Jeepen som gjorde sitt inntog under andre verdenskrig. Med kraftuttak kunne den drive ulike redskaper, i tillegg var den robust og hadde god fremkommelighet. Land Rover ble produsert i tre serier frem til 1985 da den ble avløst av Defender. Gjennom alle disse årene har den kun fått mindre endringer, og utseendet er fortsatt ganske likt den opprinnelige bilen fra 1948.

17_DSC9426_DSC9426

Land Rover markerer selvsagt at deres ikoniske bilmodell runder en slik milepel. Ulike aktiviteter gjennom hele året avsluttes ved at en spesialmodell auksjoneres i Desember. Inntekten fra auksjonen går til en organisasjon som har hatt god nytte av Land Rover gjennom mange år, nemlig Røde Kors. Mange personer med tilnytning til merket har deltatt i byggingen av denne unike bilen, blant annet sønnene til Maurice og Spencer Wilks som designet den første Land Rover. De skisserte opp bilen i sanden på ”Red Wharf Bay”, og en kartskisse over området preger både setene og en plate på bilens venstre forskjerm. Blant det øvrige teamet som har deltatt i byggingen finner vi eventyreren Bear Grylls, som har brukt Land Rover på mange av sine ekspedisjoner. Alle som deltok i byggingen har sitt navnetrekk på en plakett som er skrudd på bilen.

24_DSC9449_DSC9449

Her er en liten video fra byggingen av den unike bilen.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på