Lærerik dag for Mikkelsen

Andreas Mikkelsen har tatt nye steg mot å bli komfortabel med sin Citroën C3 WRC i Rally Italia Sardinia. – Det er ikke gjort over natta å bli kjent med en helt ny bil, sier han.

Sammen med kartleser Anders Jæger ligger han på en åttendeplass i VM-runden på Sardinia. Det viktigste i dette løpet er imidlertid ikke å sette gode tider og få et godt resultat.

– Vi er her for å lære bilen og finne ut av hvordan den oppfører seg. I løpet av dagen synes jeg vi sitter igjen med flere steg i riktig retning. Fortsatt sliter jeg litt der det er knotete, forteller han.

På de røffe og steinete veiene i Rally Italia Sardinia er det ikke uvanlig at man opplever punktering. Det skjedde med 27-åringen også, som måtte stoppe for å skifte dekk på en av etappene, og tapte et par minutter på det. I tillegg måtte han avslutte dagen med ødelagt framdiff.

– Da ble det som å kjøre en bil med bakhjulstrekk, og den oppførte seg veldig nervøst. I dag har vi testet ut forskjellige innstillinger på bilen. Noe har fungert bra, mens andre justeringer satte oss litt tilbake. Men alt i alt har vi hatt stort utbytte av dagen, sier han.

I morgen gjenstår fire etapper, og Andreas Mikkelsen er beste Citroën-fører i sin debut for Citroën Total Abu Dhabi  WRT. Etter at gårsdagens leder Hayden Paddon måtte bryte, er det estlenderen Ott Tanak som har overtatt ledelsen. Esapekka Lappi, teamkamerat med Andreas i Even Management, kjører sitt andre løp i en WRC-bil. Den unge finnen imponerer stort med en sterk fjerdeplass etter lørdagens etapper.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på