Krevende start i Rally Mexico

154620_Ostberg03MEX16cm153

Det ble en tøff start på årets første grusløp for de norske førerne. Etter første dag ligger Andreas Mikkelsen på fjerdeplass og Mads Østberg på sjette.

Mads Østberg slet med feil dekkvalg på det løse underlaget i Mexico. Etter å ha analysert dataene fra tidligere år falt valget på de hardeste Michelin-dekkene. Dette viste seg å være et dårlig valg i år, og Mads måtte virkelig jobbe for å holde god fart.

10_2016-WRC-03-BK1-0346

– Vi merket allerede etter de første to svingene at dette var et feil valg sier Mads. Men det er slik det er noen ganger, og nå må vi bare finne tilbake til den farten vi vet vi er kapable til her i Mexico. Jeg føler at vi kjører riktig bra, selv om tidene ikke er slik vi ønsker dem. Det er fortsatt to dager igjen, og vi må bare nyte dem og prøve å komme oss oppover på resultatlisten.

06_2016-WRC-03-BK1-0596

Første dag av Rally Mexico ble en tøff og krevende affære også for Andreas Mikkelsen. Etter 10 kjørte etapper ligger han på en 4. plass totalt, 1.46,7 bak lagkamerat i Volkswagen, Jari-Matti Latvala, som leder løpet totalt. Men selv om han kunne tenkt seg en bedre start på Rally Mexico, ser han ikke mørkt på resten av helgen.

– I fjor hadde jeg en forsiktig strategi, og den tok oss hele veien til pallen. I år er planen å kjøre på litt mer, og det kommer jeg fortsatt til å gjøre, sier Andreas Mikkelsen etter første dag i Mellom-Amerika.

Utfordringene har stått i kø gjennom fredagen, og det å starte blant de første og rense løypa for løsgrus har spesielt Mikkelsen og Sebastien Ogier spesielt fått kjenne på. Begge har tidvis tapt en del tid til førere som har startet lengre bra.

– Det er viktig å holde forspranget til Ogier så lite som mulig. Jeg ligger nå på fjerdeplass, men det er ikke langt opp til pallen. Her kan alt fortsatt skje, sier han.

03_2016-WRC-03-BK1-1727

Det er 31,1 sekunder opp til Hyundai-fører Dani Sordi som ligger på en 3. plass sammenlagt etter første dag.

Halvveis gjennom fredagen trygget Mikkelsen fjerdeplassen totalt, drøye 40 sekunder bak Latvala, som grunnet sin svake sesongstart fikk fordel av å starte lengre bak i feltet. Mikkelsen tapte mye av dette forspranget til Latvala på den 54 kilometer lange El Chocolate-etappen.

– Jeg gjorde et par feil, og måtte også unngå et par kuer blant annet. Det var allerede da mange løse steiner som var blitt kjørt opp, og sekundene går når man må ha lengre linjer gjennom svingene for å unngå disse, sier Andreas.

Før service klinket han riktig nok til med etappeseier på den korte by-etappen i Leon. Men etter service skulle han få ytterligere utfordringer å ta hånd om. Og igjen var det El Chocolate-etappen som skulle gi Mikkelsen og kartleser Anders Jæger hodebry.

– Jeg kom litt for fort inn i et kryss, måtte snu og der var det mye tid tapt. Etter det følte jeg ikke bilen var 100 prosent å kjøre, så jeg tapte litt også på det. Lørdag vil vi i hvert fall angripe for tredjeplassen. For jeg kan love at vi skal gjøre vårt aller beste, sier en revansjesugen Mikkelsen.

Tidsdifferansen til Mexico er syv timer bak norsk tid. Løpet fortsetter lørdag ettermiddag norsk tid, og avsluttes søndag kveld norsk tid.

De norske førerne er populære også i Mexico.

De norske førerne er populære også i Mexico.

Resultat totalt etter dag 1, Rally Mexico:

1 Latvala, VW

2 Ogier, VW +32,1

3 Sordo, Hyundai +1.15,6

4 Andreas, VW +1.46,7

5 Paddon, Hyundai +2.20,8

6 Østberg, Ford +2.35,6

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på