Klassiker-auksjon i Frankfurt

160915coys-aBilutstillingen i Frankfurt er ikke bare nybiler. På utstillingens nest siste dag, Lørdag 26. September, blir det nemlig auksjon over en rekke klassiske biler.

Det er auksjonshuset Coys som stiller med hele 70 biler på denne auksjonen som er ventet å oppnå svært gode priser. Blant bilene som bys frem for salg er en 1967 Ferrari 330 GT 2+2 Serie II, med en estimert pris på 350.000 Euro. (med dagens kurs kan man for enkelhetens skyld legge på en null for å få norsk pris. Ferrarien er en av kun 456 serie II biler som ble bygd. Bilen har komplett og spesiell historikk og originale papirer og registrering. Bilen har tyske skilter og er nøye restaurert der. Full foto-dokumentasjon foreligger. Dette er en bil som man kan nyte i fulle drag, samtidig som verdien historisk sett vil øke.

6602-0

En annen bil som forventes å få høy pris er en 1938 Mercedes 320n Cabriolet A.Dette er en sjeldenhet som er svært ettertraktet av samlere, og vanskelig å sette et prisestimat på. Denne bilen er også fullstendig restarert og fremstår i perfekt stand både kosmetis og mekanisk og er etter sigende en drøm å kjøre.

160915coys

Den tredje vi har siklet på er en 1959 Facel Vega HK 500. Kjøpt ny av Hollywood-legenden Ava Gardner, og befinner seg i en flott originalstand. Her kan man få en av verdens flotteste GT-biler med en skikkelig Hollywood-historie på kjøpet. Prisestimat er 100-120.000 Euro. En bil undertegnede gjerne skulle hatt i garasjen.

6590-2

Noe mer må du regne med å legge på bordet for å kjøre hjem med en 1970 Iso Grifo Seven Litre. Denne bilen var restaurert mellom 2002 og 2004 med motoren komplett oppbygd av den anerkjente motorbyggeren Total Performance i Koblenz. Denne elegenate bilen i grønn metallic med beige skinninteriør byr på imponerende ytelse og klassisk eleganse.

Ellers er det mange andre interessante biler i mer overkommelig prisklasse. Hele auksjonslisten kan du se på Coys nettsider.

new_header

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på