Kjemper om seieren i Sverige


Andreas Mikkelsen kjemper om seieren i Rally Sweden. 28-åringen ligger på andreplass, bare 4,9 sekunder bak teamkamerat Thierry Neuville.

Det var en fornøyd Andreas Mikkelsen som tok kvelden etter fredagens etapper. Med Anders Jæger i kartleserstolen har han kjørt uten å ta for stor risiko, men er likevel fullt med i seierskampen.

– Det har vært en veldig bra dag. Vi har kjørt med innsiden av hodet, og har ikke tatt den største risikoen – men har likevel kjørt fort og trøkket på. Det å ligge på andreplass, så nære teten, er bra. Det blir en spennende dag i morgen. Det tror jeg kan bli en kul fight, sier Hyundai Motorsport-føreren, som er klar for å jage teamkamerat Neuville. For Hyundai har åpningsdagen av VM-runden i Sverige vært fantastisk. For på plassen bak nordmannen ligger Haydon Paddon, tredjemann i teamet, ytterligere 7,2 sekunder bak.

Mads Østberg har kjørt bra i dag, og ligger på en foreløpig femteplass. Et drøyt sekund unna pallen.

Bak disse tre kommer det to Citroener. Først Craig Breen og så Mads Østberg. Mads har holdt godt tempo i dag, og kan notere seg for tredjeplass på både dagens første og dagens siste etapper. Det er tett i toppen, og bare 1,1 sekund skiller Mads fra tredjeplassen sammenlagt etter dagens etapper.

Andreas Mikkelsen legger ikke skjul på at han hadde en liten fordel av startposisjonen sin etter at det kom litt snø natt til fredag.

Andreas Mikkelsen kjører raskt, men tar ingen sjanser.

– Det er ingen tvil om at det har hjulpet oss å starte litt bak i feltet. Vi kunne selvfølgelig gjort mere for å prøve å utnytte det maksimalt med virkelig å kline til for å skaffe oss en ledelse. Men forholdene er vanskelige, og det ville innebåret større risiko. Og den risikoen var jeg ikke villig til å ta. Alt handler ikke om Sverige, for sesongen sett under ett er viktigere. Derfor kjører jeg det jeg føler er riktig for meg i kampen om sammenlagtmesterskapet, poengterer han.

Rallyesset forsikrer imidlertid at han har mer å gå på om det skulle bli nødvendig.

– Jeg har et gir til, men da begynner risikoen å komme også, så det er en balansegang, understreker han.

Av de øvrige Nordmennene ligger Ole Christian Veiby på 15. plass, Henning Solberg på 18. og Christian August Selmer på 36.

Det kjøres også historisk klasse i Rally Sweden, med flere Norske deltagere. Deriblant Petter Solberg med kona Pernilla i kartleserstolen. De leder etter dagens etapper, men det er tett i toppen også der. Resultatene fra historisk finner du på denne linken: http://rallysweden.com/tavlingen/rally-sweden-historic/overall/

 

Totallisten etter Fredagens etapper:

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på