Kia Telluride – Spennende konsept

Kia-Telluride_front-quarter

Kia Telluride er en elegant og sofistikert SUV som kombinerer avansert teknologi, robust design og funksjonalitet.

Konseptbilen tar Kias designspråk i en ny retning, og viser en potensiell fremtidig premium SUV fra Kia. Telluride vises for første gang på North American International Auto Show, NAIAS, i Detroit.

Kia Telluride er en elegant syv-seters SUV, med avansert teknologi og helserelatert elektronikk. Den er bygget på en eksisterende plattform, og viser en mulig fremtidig premium SUV fra Kia, plassert over dagens Sorento.

Kia-Telluride_full-interior

Telluride er en plug-in hybrid med firehjulstrekk, og drivlinjen består av en 3.5-liters bensinmotor og en kraftig elektrisk motor som kombinert gir 400 HK.

Konseptbilen har unik teknologi som Light Emitted Rejuvenation (LER) system; et terapautisk lys mot jetlag, som også vil gi passasjerene mer energi. En annen teknologi som introduseres er “Swipe Command»; her kan passasjerene enkelt velge ønsket kanal eller medie ved å svinge hånden over midtkonsollen i baksetet. Trådløse hodetelefoner lades når de lagres i midtkonsollen, og i front er det trådløs lading for mobiltelefon. Det er brukt 3D-printede komponenter både i dashbord, dørpaneler og ratt.

Kia-Telluride_door-panel

Kia-Telluride_dash

Det er ingen foreløpige planer om å sette konseptbilen i produksjon, men utseendet kan gi oss et hint om Kias designretning videre. Kia har gjentatte ganger levert produksjonsklare modeller basert på tidligere konseptbiler.

Kia-Telluride_rear-quarter

Kia-Telluride_interior-sunroof

Kia-Telluride_side

Kia-Telluride_action

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på