Kia passerer 400.000 solgte biler i Europa

obrazok-2
Kia Motors passerte i dag 400.000 solgte biler i Europa hittil i år, og er foran salget for hele 2015 som var på 384.790 biler. Markedsandelen er nå på 2,9 %*, men målet i år er å nå 3%.

Introduksjonen av flere nye modeller har vært med på å øke salget betydelig i 2016.

Kias nye crossover, Niro, har hatt en meget bra start siden lanseringen i juli med over 23.000 bestillinger. Litt senere i sommer ble flere nye Optima-modeller introdusert; stasjonsvogn, sedanen som Plug-in hybrid, samt flere GT-varianter.

Salget av Optima har økt med 214% sammenlignet med samme periode i 2015, og stasjonsvognen står for nesten to tredjedeler av salget i Europa. Nye Sportage er fortsatt en av bestselgerne i Europa, og salget har økt med 35% sammenlignet med fjoråret.

Hyppig introduksjon av nye modeller har bidratt til at Kia har hatt en utrolig vekst også på det norske markedet de siste årene.

Hybridbilen Niro har bidratt sterkt til det store salget av Kia

Hybridbilen Niro har bidratt sterkt til det store salget av Kia

Bestselgeren i Norge er Kia Soul Electric, men nylig lanserte Niro og Optima stasjonsvogn er spennende nyheter.

«Hybriden Niro har fått en veldig bra mottagelse. Siden lanseringen her i august har vi fått om lag 1230 bestillinger. Niro har en design som faller i smak hos norske kjøpere. Når den i tillegg har mye utstyr, mulighet for tilhengerfeste, hybrid drivlinje og 7 års garanti, er dette en bil som treffer godt», sier Irene Solstad, adm.direktør for Kia Bil Norge.

*Source: ACEA, EU + EFTA countries

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på