Kia har fortsatt best garanti


Forbrukerrådet publiserte i dag sin store bilgarantiguide 2018 som tar for seg garantivilkårene til de ulike bilmerkene. Som tidligere år tar Kia første plass og er kåret til merket med Norges beste nybilgaranti!

Selv om Fiat og Alfa Romeo gikk høyt ut og annonserte med markedets beste nybilgaranti tidligere i år måtte de se seg slått av Kia denne gangen også. Selv om begge har 7 års garanti og Fiat/Alfa Romeo gir den frem til 200.000 km mot Kias 150.000 var det detaljene i vilkårene som gikk til Kias fordel. Mens Kia fikk 14,40 poeng fikk Fiat/alfa Romeo 13,50

Den store bilgarantiguiden tar utgangspunkt i hvor forbrukervennlige vilkår importørene tilbyr på en rekke områder, og poengberegner disse. Undersøkelsen gir forbruker god oversikt over hvilke rettigheter de tilbys hos de ulike merkene.

Alfa Romeo og Fiat har Norges nest beste garanti, knepent slått av Kia

Det virker imidlertid ikke som om bilkjøperne legger så stor vekt på garantier når de velger bil. Blant de 10 mest solgte bilmerkene er det bare BMW som får betegnelsen «meget gode garantivilkår» med 9,05 poeng. Bestselgeren Volkswagen får kun 4,45 poeng som holdt til en 19.plass, mens Toyota fikk 6,45 poeng og endte på 15.plass. At flere bilmerker som av mange blir forbundet med høy kvalitet har såpass dårlige garantier er en tankevekker. Og at Fiat/Alfa Romeo som av mange er betegnet som «drittbiler» har Norges nest beste garanti, snur nok opp ned på manges oppfatninger. Nå skal det selvsagt sies at gode garantier ikke er et bevis på høy kvalitet, men det er nok en grunn til at produsentene tør å yte såpass gode garantier.

Komplett oversikt over garantier og rangering av de ulike merkene kan du finne på denne linken: Forbrukerrådets Nettsider

Irene Solstad i Kia Norge er strålende fornøyd med å fortsatt kunne tilby sine kunder markedets beste garanti

«Kia har siden 2010 gitt 7-års fabrikkgaranti på alle sine modeller i Europa, noe som gir en ekstra trygghet til våre kunder. Vi har ytterligere forbedret våre vilkår siden forrige undersøkelse, blant annet får kunde lånebil ved garantireparasjon. Garantien følger bilen og videreføres til neste eier om bilen selges» sier Irene Solstad, Administrerende direktør i Kia Bil Norge.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på