Internasjonal bande tatt etter mange bilinnbrudd


Etter en omfattende etterforskning har politiet pågrepet og varetektsfengslet to personer siktet for et stort antall innbrudd og tyverier fra biler.

– Politiet har hatt miljøet under oppsikt. Sist lørdag ble to personer fulgt til flyplass og pågrepet. De er begge varetekstfengslet for fire uker. Begge er litauiske statsborgere og var på vei til Litauen da de ble tatt, sier Stig Vasbø i Oslo politidistrikt.

– Politiet har gjort en fremragende jobb, sier Frode Bjeglerud, fagdirektør enhet for økonomisk kriminalitet i Finans Norge. If og BMW, som ble rammet spesielt denne gangen, har bidratt i trepartssamarbeidet.

Bilde fra bilen til en If-kunde etter innbrudd høsten 2016

– Dette samarbeidet har gitt oss nye erfaringer som vi tar med videre, sier Bjeglerud.
– Vi har utvekslet informasjon, men kan ikke av hensyn til etterforskningen gå i detaljer om dette samarbeidet, ser Vasbø.

I denne etterforskningen har flere politidistrikter og politi i andre land samarbeidet tett. For noen dager siden ble tre personer pågrepet av politiet i Litauen med deler som stammer fra innbrudd i BMW-biler i Norge. Etterforskningen forsetter både i Norge i andre land.

-Vi jobber for å ta aktørene som står bak slike tyverier. Slike saker prioriteres fordi dette rammer mange og skaper utrygghet, sier Vasbø.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på