Hybridsalget øker hos Toyota

478401_65288-P-f-toy
Toyotas salg og hybridandel nådde nye rekorder i februar, fra et allerede høyt nivå. Hybridsalget til Toyota har økt med 46,9 % hittil i år, og utgjør nå 83,3% av registrerte Toyota personbiler i 2016.

Av det totale salget av hybrid og plug-in hybrider (2793 biler) registrerte Toyota 1124 biler, noe som utgjorde en andel av hybrider på 40,2 prosent i februar. Hittil i år har Toyota levert 2067 hybrider, med en markedsandel på 43,3 prosent ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

 Rekordhøy ordreinngang

– Hele 85 prosent av nordmenn som bestilte en Toyota personbil i februar valgte hybrid. Vi ser en markant økning i hybridsalget i år, anført av RAV4 Hybrid, Auris Hybrid og Yaris hybrid, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge. – Fortsatt ser vi ikke den fulle effekten av den kraftige ordreinngangen på registrerte biler, på grunn av noe leveringstid på de mest populære hybridene og særlig RAV4 hybrid, forklarer Olsen. – Vi har heller ikke lansert 4. generasjon Prius ennå, men dette vil skje nå i mars, noe som vil bidra ytterligere til å øke hybriddominansen.

Februar går inn i historien som en av Toyota beste enkeltmåneder når det gjelder salg. Ikke siden mars 2011 har vi mottatt like mange kundekontrakter på nye biler i løpet av en måned, sier Olsen. – Dette overstiger forventningene vi hadde med stor margin, og lover godt for resten av året.

En av de mest populære hybrider akkurat nå er nye RAV4 Hybrid

En av de mest populære hybrider akkurat nå er nye RAV4 Hybrid

Diesel stuper – hybrid øker

Gjennom flere år har Toyota redusert sitt salg av dieselbiler til fordel for hybridbiler. – På personbiler har vi en dieselandel på rundt 2 prosent i år, og diesel vil nok kun være aktuelt i varebiler i tiden fremover i Norge for Toyotas del, sier Olsen.

Toyota tror at bensinhybridene våre vil utgjøre over 85 prosent av eget salg allerede i år. Fremover vil det komme enda flere modeller med hybrid, slik som crossoveren C-HR.

Gledelig for miljøet

Samtidig er utviklingen svært gledelig når det gjelder miljøet. –Toyotas bensinhybrider har svært lavt bensinforbruk, klasseledende CO2-utslipp og nesten ingen NOx-utslipp. Bilkjøpere som velger hybrid i stedet for dieselbiler bidrar dermed til lavere utslipp av NOx som påvirker luftkvaliteten i norske byer, sier Olsen.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på