Her er nye Volvo V60 Cross Country

V60 Cross Country er den siste i rekken av Volvo Cars’ nye modeller som lanseres etter omstillingen selskapet har gjennomført de siste årene.

I likhet med V60, som ble lansert tidligere i år, er V60 Cross Country et klassisk eksempel på en allsidig skandinavisk stasjonsvogn. V60 Cross Country har meget gode kjøreegenskaper både på og utenfor de asfalterte veiene, noe som har kjennetegnet Cross Country-serien siden den ble lansert i 1997.

– Vi skapte Cross Country-segmentet for over 20 år siden, og med denne bilen styrker vi posisjonen vår som produsent av trygge, effektive og allsidige familiebiler, sier Håkan Samuelsson, President og CEO i Volvo Cars.

Nye V60 Cross Country ligger størrelsesmessig tett opptil populære Volvo XC70, som det totalt ble solgt nesten 12 000 av i Norge i perioden 2007 til 2016.

Mer allsidig

V60 Cross Country har fått opp til 75 millimeter høyere bakkeklaring enn standardutgaven av V60, takket være det spesialutviklede Cross Country-chassiset. Den har også demping som forbedrer bilens offroad-egenskaper. All-wheel-drive (AWD), Electronic Stability Control, Hill Descent Control, Corner Traction Control og Off-Road-kjøremodus er standard i V60 Cross Country.

I likhet med de andre bilene i 60- og 90-seriene er V60 Cross Country basert på Volvos Cars SPA-plattform (Scalable Product Architecture) og har samme sikkerhetsteknologi og infotainmentsystem.


– V60 Cross Country er like elegant og avansert som de andre bilene i 60- og 90-seriene som er basert på SPA-plattformen. Allsidigheten gjør at denne bilen hører like mye hjemme i byen som på landsbygda, takket være en høyere sitteposisjon, økt bakkeklaring og dynamiske offroad-egenskaper, sier Henrik Green, Senior Vice President for forskning og utvikling i Volvo Cars.

Nye Volvo V60 Cross Country D4 AWD med automatgir (diesel) vil ha en veiledende pris fra 574 000 kroner, med forbehold om eventuelle avgiftsendringer ved årsskiftet. Produksjonsstart er satt til uke 46 i 2018, og Volvo forventer å levere de første bilene til norske kunder våren 2019.

Nye V60 Cross Country blir tilgjengelig med en T5 AWD bensinmotor og en D4 AWD dieselmotor. Milde hybrider og plug-in-hybrider vil lanseres på et senere tidspunkt.


Høyteknologiske systemer

Volvo Cars’ City Safety med automatisk oppbremsing er montert som standard og hjelper sjåføren med å unngå kollisjoner. Dette er det eneste systemet på markedet som gjenkjenner fotgjengere, syklister og store dyr.

Pilot Assist-systemet bistår føreren med styring, akselerasjon og bremsing på godt oppmerkede veier i opptil 130 km/t. Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation og andre styreassistansesystemer er montert som standard. Cross Traffic Alert med autobrems (kommer som ekstrautstyr) forbedrer sikkerheten ytterligere. Disse og andre velprøvde sikkerhetssystemer bidrar til å gjøre V60 Cross Country til en av de tryggeste bilene på veiene.

Volvos infotainmentsystem, Sensus Connect, er kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto og 4G, og holder bilen tilkoblet internett uansett om man befinner seg i byen eller ute på landsbygda. Den brukervennlige berøringsskjermen lar deg enkelt betjene bilens funksjoner, navigasjonssystem, tilkoblede tjenester og underholdningsapplikasjoner.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på