Her er nye BMW X1

BMWX1

BMW X1 satte en ny standard for kjøreglede innen kompaktsegmentet da den ble lansert i 2009. Etter over 730.000 solgte eksemplarer på verdensbasis, tar BMW den globale suksessen til nye høyder med helt nye BMW X1.

– Med en unik kombinasjon av det nyeste innen motorteknologi, sportslig design og innovasjoner som ConnectedDrive, vil nye BMW X1 befeste sin posisjon som den ledende modellen i sin klasse, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Nye motorer, lavere utslipp

Nye BMW X1 lanseres med en ny generasjon av motorer med twinturboteknologi, som gir suverene ytelser og driftsøkonomi. Drivstofforbruket vil være mellom 0,4 – 0,6 liter per mil, og CO2-utslippet ved blandet kjøring er 109-149 gram per kilometer. Det tilsvarer opptil 17 prosent lavere drivstofforbruk og utslipp sammenliknet med den utgående modellen.

To bensin- og tre dieselmotorer vil være tilgjengelig fra lanseringen i oktober 2015. Alle har fire sylindre og leveres med 150 til 231 hestekrefter. Toppmodellen akselererer fra 0 til 100 km/t på raske 6,5 sekunder. Alle motorene leveres enten med en oppdatert sekstrinns manuell girkasse eller BMWs unike 8-trinns automatkasse.

BMWX1_bak
Utbedret xDrive og forhjulstrekk

Nye BMW X1 kan også leveres med en videreutviklet versjon av xDrive, det intelligente firehjulsdriftsystemet til BMW. Det vektbesparende, kompakte og effektive systemet bruker en elektrohydraulisk multiplate-clutch til å fordele kraften mellom for- og bakakselen avhengig av kjøresituasjon. BMW X1 sDrive20i og BMW X1 sDrive18d leveres med forhjulstrekk der konstruksjonen er den samme som i BMW 2-serie Active Tourer og i nye Gran Tourer.

Forbedret inn- og utvendig

– Nye BMW X1 kommer i ny og oppgradert design, med den robuste og sportslige elegansen som karakteriserer BMW X-familien, sier Christian Gottschalk.

Helt nye BMW X1 er kortere i lengden, men har vokst i høyden i forhold til forgjengeren, noe som har bidratt til å øke romsligheten inne i bilen. Både fører og passasjerer har en høyere sittestilling, som optimaliserer sikten på veien. Benplassen har økt med 37 millimeter og opp til 66 millimeter for det valgfrie justerbare baksetet.

Bagasjekapasiteten er også 85 liter større enn forgjengeren, maksimalt hele 1550 liter med baksetene felt ned.

BMW-X1_interior
Avansert kjøreteknologi

Utvalget av assistentsystemer og oppkoblinger som kan velges innenfor BMW ConnectedDrive er klasseledende. Head up-display projiserer kjøreinformasjon direkte på frontruten, slik som i de større BMW X-modellene. Radarbasert cruisekontroll med stop & go-funksjon er nå tilgjengelig sammen med siste generasjon parkeringsassistent, kamerabasert Driving Assistant, ryggekamera, fartsgrenseanviser, kollisjonsvarsling og fotgjengervarsling med bremsefunksjon. Disse systemene er supplert med et utvalg av apper med navigasjonsverktøy, underholdning og andre funksjoner som bidrar til økt kjørekomfort og sikkerhet.
Nye BMW X1 lanseres på det norske markedet 24. oktober 2015. Prisene forventes klare i løpet av sommeren.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på