Helgens motorsport

01_2015-WRC-04-RB2-0384

Det skjer mye innen motorsport denne helgen. Rally Sørland startet allerede fredag kveld. Den store spenningen før start var om Frank Tore Larsen og kartleser Thorstein Eriksen kom til å stille til start etter at de krasjet i en fjellvegg under Hurumsprinten sist helg. Takket være en kronerulling iverksatt av deres argeste konkurrent Eyvind Brynhildsen klarte de å få bilen klar og stilte til start. Etter de 3 etappene som gikk fredag kveld leder Anders Grøndal med 15 sekunder på Frank Tore Larsen. Brynhildsen ligger på tredjeplass etter å ha snurret på første etappe. Han vant imidlertid de to neste etappene, og ser lyst på dagens kjøring. Live resultater fra Rally Sørland kan du finne ved å klikke på logoen under.

rallysorland

mads_ostberg_argentina
I utlandet er både Mads Østberg og Andreas Mikkelsen i full sving med Rally Argentina. Mikkelsen var uheldig med en punktering under første etappe som skadet en støtdemper. Problemene gjorde at de måtte bryte løpet, men stiller til start igjen i dag under Rally2-reglene. Det betyr at en fører som har brutt kan starte igjen neste dag med et tidstillegg på 5 minutter. Mads Østberg ligger på andreplass etter fredagens etapper, et drøyt minutt etter Kris Meeke. På de to neste plassene kommer Latvala og Sordo.

Følg Rally Argentina på WRC’s nettsider.

logo

Stian_Paulsen_Seat

Med litt bedre underlag enn de gjørmete veiene i Argentina stiller Stian Paulsen til start på Paul Richard-banen i Frankrike. Han kjører som i fjor Seat Leon Eurocup, og satser på å forbedre seg fra fjorårets femteplass totalt. Stian er et friskt innslag i serien, der han drifter sin egen bil med litt hjelp av kamerater og et par innleide medhjelpere. I stor kontrast til konkurrentene som kommer Stian kjørende med Seaten på henger bak en Mercedes Sprinter og parkerer ved siden av de andre teamenes store trailere med alle fasiliteter. Løpene i Seat Eurocup går på lørdag klokka 13:40 og Søndag 10:50. Les mer om Seat Eurocup på deres egne nettsider:
cropped-LogoSEATbg36px

dennisolsen_Monza2015

Selv om de tidligere nevnte kjører fort kan de ikke matche farten til Dennis Olsen. Han er på sin andre sesong i Formula Renault 2.0, og kjører denne helgen på Motorland i Spania. Til tross for at han er bare 18 år har Dennis gjort seg godt bemerket i racing. Først med gocart fra han var 6 år, og de to siste sesongene i formelbil. I fjor ble han nummer 2 i Eurocupen, og har selvsagt som mål å vinne i år. I helgen skal det kjøres to løp. Klokka 12:40 og 16:20 i dag, og 12:15 på søndag.

ruboff164

PSRX

Sist men ikke minst har vi Petter Solberg og Andreas Bakkerud som starter Rallycross-sesongen i Portugal denne helga. Den regjerende verdensmesteren lover å gi full gass, og prøve å gjenta suksessen fra i fjor. Bakkerud som kjører for det svenske teamet Olsbergs Ford er heltent foran sesongen, og sikter også mot toppen. Rallycross kan du se på Viasat Motor

logo-PSRX logo-olsberg

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på