Goodyear med spennende SoundComfort-teknologi

SoundComfort-teknologi
Goodyears SoundComfort-teknologi reduserer støyen inne i bilen med gjennomsnittlig fire desibel* sammenlignet med dekk uten skum.

Goodyear lanserer sin nye sommerdekkserie med SoundComfort-teknologi i 23 dimensjoner. Etter å ha lyktes med å implementere teknologien i sommerdekkene sine, gir Goodyear nå forbrukerne sjansen til å velge sommerdekk med SoundComfort-teknologi.

En stillere tur er en mer behagelig tur, men det er mange elementer som skaper støy i bilen: vind, hastighet, veiforhold, motor og strukturell støy i tillegg til dekkene. Når man skal prøve å redusere støyen i bilen, er dekkene en av de mest kostnads- og vekteffektive måtene å tilpasse på, sammenlignet med andre tekniske løsninger som for eksempel fjæringssystemet.

SoundComfort-teknologi

En av de viktigste årsakene til dekkstøy er resonansen i hulrommet i dekket, som skapes av vibrasjoner i luften som overføres til selve bilen. Goodyears SoundComfort-teknologi fungerer ved å redusere hulrommet og dermed hulromsresonansen.

Goodyear bruker et element av polyuretanskum som festes til innsiden av dekket. Det avanserte skumlaget inni dekket reduserer luftvibrasjonene og skaper en mer behagelig stemning for førere og passasjerer så de kan nyte god musikk eller snakke sammen mens de kjører. Uten at det går på bekostning av kjøreegenskapene gjør skummet innsiden av bilen 2 ganger stillere* sammenlignet med dekk uten skum.

Skummet er lett nok til at det ikke har noen innvirkning på kjørelengde, rullemotstand eller hastighetskapasitet.

«I over 100 år har Goodyear hatt fokus på å presse dekkutviklingen fremover. Vår SoundComfort-teknologi er et godt eksempel. Vi øker komforten under kjøring med en stillere kupé. Og når føreren kan fokusere mer på veien, blir kjøreturen også tryggere», sier Martijn de Jonge, merkevaredirektør for forbrukerdekk i EMEA-regionen.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på