Gode resultater for Roar Lindland på Spa

IMG_8880
Roar Lindland kjørte inn til én første- og én andreplass i klassen under helgens løp i den franske Carrera Cup-en på den legendariske Spa-banen i Belgia.

Spa er blant verdens mest berømte baner, og i helgen kjørte norske Roar Lindland fra Lyngdal løp på banen da den franske Carrera Cup-en fungerte som supportløp til 6-timersløpet i World Endurance Championship. Helgen åpnet imidlertid ikke spesielt godt før Lyngdølen. På fredagens kvalifisering førte en førerfeil og en taktikkfeil til at Lindland måtte starte som nummer tre og fem i de to løpene som gikk på fredag og lørdag.

Heller ikke løpet fredag ettermiddag startet optimalt. En konkurrent snurret foran Lindland tidlig i løpet, og dette førte til at han mistet nesten all fart inn mot den raske Eau Rouge-svingen og tapte flere plasser etter det som i utgangspunktet var en god start. Lyngdølen var nede på en sjetteplass i klassen, men da var det bare å ta opp kampen.
– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å kjøre meg opp til en andreplass i klassen og åttendeplass totalt. Mot slutten av løpet slet jeg litt med balansen i bilen og den ble ganske overstyrt i de raske partiene, sier han.

lindland_spa

Etter en strålende start på sesongen i Barcelona var fredagen på Spa tøff. Dermed gjaldt det for Lindland å nullstille seg foran lørdagens løp.

– På lørdag fikk jeg et kanonrace. Jeg kunne kjøre hardt og plukke plasser gjennom løpet. Mot slutten fikk jeg også en god luke til de andre B-førerne, sier Lindland som kjørte inn til klasseseier og sjetteplass totalt.

Etter to løpshelger er Lyngdølen klar leder i B-klassen i det franske mesterskapet og ligger på en femteplass av alle førerne. – Nå har vi fått styrket posisjonen enda mer etter den gode starten i Barcelona, men samtidig har vi fått føle på hvor små marginer det er i denne sporten, sier han.
Neste løp i den franske Carrera Cup-en går av stabelen på Zandvoort-banen i Nederland 25. og 26. Juni, men før den tid skal Roar kjøre flere runder i den internasjonale Porsche Supercup-serien som har sin sesongåpning sammen med Formel 1-løpet i Barcelona kommende helg.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på