God sesong for søsknene Olsen

NMK Solørs T&T Olsen Motorsport har gjort seg bemerket med både individuelle og sammenlagt topp resultater i USA, Europa og Skandinavia.

Racingsesongen 2018 er nå over, og søsknene Thea og Theodor Olsen fra Moelv kan se tilbake på nok en sesong med gode resultater. Til tross for sin unge alder er både Thea (18) og Theodor (19) er de meget erfarne førere. De har gått klassene fra Gokart til Formula Basic og Seven Racing. De siste tre sesongene har Theodor kjørt Radical, en britiskprodusert sportsvogn som har blitt svært populær de siste årene, med løpsserier i både Europa, USA, Asia og Australia. Thea har i år kjørt Radical Cup Skandinavia med Theodors gamle bil fra 2016-sesongen, en Radical PR6. Motoren er bygget om hos Radical i England og er basert Suzuki Hayabusa 1340 kubikk med ca. 210 Hk. Vekten med fører er 590 kg.

Det har vist seg at det er i Endurance løpene der utholdenhet og strategi teller mer, at Thea trives aller best.
Cupen ble i år kjørt på Mantorp Park, Kinnekulle Ring, Anderstorp, Karlskoga og Rudskogen. Thea kjører smart og har sikret seg poeng i 15 av 16 løp denne sesongen. Det holdt til en fin tredjeplass sammenlagt.

Thea Olsen tok tredjeplass sammenlagt i Radical Endurance Cup Scandinavia. Her sammen med vinneren Jani Hjerppe og andremann Erik Stillman

Theodor har i år konsentrert seg om European Masters Championship i en SR8. Den har en 2,7 liters V8-motor på 405hk som flytter den 725 kg tunge bilen fra 0 til 100 på 2,8 sekunder. Den driftes av RAW Motorsport og eies av Louis Hamilton-Smith, som også deler på kjøringen med Theodor. Disse løpene kjøres på flere av de kjente Formel-1 banene i Europa som Estoril, Paul Ricard, Silverstone, Hungaroring og Monza. Theodor kjørte også en løpshelg i USA, og startet sesongen med to seire og en andreplass på Circuit of the Americas i USA.  Han ledet lenge den amerikanske serien, men valgte av forskjellige grunner å prioritere den Europeiske hovedserien i år.

Det har blitt noen turer på seierspallen denne sesongen for Theodor Olsen og Louis Hamilton-Smith

Theodor og Louis har levert mange gode resultater i år, men har også hatt sin dose med problemer. I det siste løpet på Monza knakk selve ramma på bilen, og de måtte derfor følge sesongavslutningen fra tribunen. De lå på andreplass sammenlagt før denne helgen, og det var nervepirrende å se om forspranget holdt. Det gjorde det, og de sikret seg andreplass totalt med bare 14 poengs margin.

Theodor var ikke spesielt tilfreds med å oppleve sesongens siste løp fra tribunen, men er fornøyd med å ha berget andreplassen totalt denne sesongen

Planleggingen av 2019 sesongen er allerede godt i gang, men mye arbeid og forberedelsen venter T&T Motorsport før alt kommer på plass.
Gode lokale, regionale og utenlandske samarbeidspartnere er helt avgjørende til å kunne satse på dette nivået i internasjonal bilsport.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på