Glamourens Grand Prix for Roar Lindland


Denne helgen kjører Roar Lindland Porsche Cup i Monaco, som supportrace til Formel 1-løpet som bare blir kalt glamourens grand prix.

Sammen med kjendiser, milliardærer og verdens beste racerførere er Roar Lindland denne helgen på plass i Monaco på den franske rivieraen. Sammen med årets sjette VM-runde i Formel 1 kjøres også årets tredje runde i Porsche Mobil 1 Supercup, og 39-åringen fra Lyngdal håper å følge opp det gode tempoet fra Barcelona, hvor han kjørte inn til en første- og en andreplass i B-klassen.

– Dette blir min fjerde gang i Monaco, og det er årets høydepunkt. Samtidig er det også det vanskeligste løpet på kalenderen hvor det ikke finnes margin for feil. Det gjelder å finne flyten allerede på første trening, og kvalifiseringen blir ekstremt viktig ettersom det er vanskelig med forbikjøringer her, forklarer Roar Lindland.

Helgen starter med trening i ettermiddag klokken 17.30, før det er kvalifisering lørdag klokken 10.00. Løpet går søndag klokken 09.45 og sendes direkte på både Viasat Motor, Viaplay og Eurosport.

– Målet er en ny seier i B-kategorien og hvis alt klaffer kan jeg også klare en plass blant topp ti totalt. Men er man uheldig på kvalifiseringen med for eksempel trafikk, så blir det vanskelig.

Det er store forventninger til Dennis Olsen etter en knallstart på sesongen

I tillegg til Roar Lindland er også Dennis Olsen med i Monaco for å forsvare de norske fargene. Dennis kjører både Porsche Supercup og den tyske Carreracupen. Han leder sistnevnte etter to løpshelger med tre førsteplasser og en tredjeplass. I Supercup hadde han to andreplasser under forrige løpshelg i Barcelona. En imponerende innsats av unggutten fra Våler i Østfold.

– Porsche Supercup er verdens raskeste merkescup og også den merkescupen i verden med det høyeste sportslige nivået. At vi nå er to nordmenn i dette mesterskapet er veldig gøy. Nytt i år er også at de har delt inn feltet i kategoriene A og B. Det er på mange måter en mer rettferdig ordning, for A-førerne er unge helprofesjonelle førere som lever av racing, og som har litt andre forutsetninger enn oss andre med proffere team og mer testing. Vi i B-klassen er også ganske så profesjonelle, men vi har gjerne en annen jobb i tillegg, er noe eldre, og har ikke muligheten til å stille like godt forberedt som A-førerne, forklarer Lindland.

I tillegg til TV kan man også følge live-timing på www.racecam.de

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på