Til Finland for å vinne

VEiby_Finland
VM-runden i Finland blir nesten som å kjøre på hjemmebane for Ole Christian Veiby. Rally Finland blir hans femte løp på finsk jord i år – og målet er å være med å kjempe om seieren.

– Jeg føler meg hjemme i Finland. Jeg har kjørt en del løp her, og trives veldig godt. I tillegg er Printsport, som drifter rallybilen, et finsk team. De ønsker selvsagt at jeg skal gjøre det bra på deres hjemmebane, sier Ole Christian Veiby.

20-åringen og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen har satt seg som mål å vinne junior-VM, men har hatt en litt trøblete start på sesongen. De åpnet med femteplass i Portugal og kom på tredjeplass i Polen i JWRC-klassen, som junior-VM kalles.

– Vi har vært uheldige i de to første rundene i JWRC denne sesongen. Vi har blitt offer for tekniske ting vi ikke kunne gjort noe med, og det er selvsagt kjedelig. Men dette er en del av gamet i rally. Det positive er at vi har bevist at vi har farten som skal til for å lykkes med å nå målsettingen om å bli juniorverdensmestere. I Portugal holdt vi et tempo som burde gitt oss seieren, mens i Polen var italieneren Simone Tempestini for rask for oss. Men andreplassen ville vi nok klart hvis vi ikke hadde fått trøbbel med bilen, mener han.

2016005453

Selv om sesongåpningen ikke har gått etter planen, har unggutten beholdt roen, han er offensiv og har tro på at de skal være med å slåss om førsteplassen i Finland.

– Vi skal være med å kjempe om seieren. I utgangspunktet blir jeg skuffet om vi ikke vinner, for jeg vet at det er fullt mulig. Men det viktigste er likevel å knappe innpå Tempestini i VM-sammendraget. Det er lenge igjen av sesongen, og jeg er på ingen måte stresset. Vårt hovedfokus er å gjøre en best mulig jobb i hvert løp vi kjører, sier han.

Etter årets to første runder i JWRC, ligger Ole på tredjeplass i sammendraget. Frem til Tempestini er det ikke mer enn 25 poeng, mens franskmannen Terry Folb ligger åtte poeng foran.

– Ikke noe hadde smakt bedre enn å starte opphentingen i Finland. De finske veiene er spesielle, men jeg føler meg som sagt hjemme her. Rally Finland kalles for rallysportens Formel 1. Veiene er utrolig raske, og det kreves litt trening for å kjøre fort under disse forholdene. Det er utrolig mange svinger, bakketopper og hopp. Når du ikke ser hvor veien går bak bakketoppen, er du nødt til å ha gode noter og stole på dem. I år har jeg kjørt tre løp i det finske mesterskapet, samt et testløp for et par uker siden som oppkjøring til helgens VM-runde. Jeg føler meg trygg under disse forholdene, og vi har forberedt oss veldig godt. Men noe lett løp blir det absolutt ikke, understreker han.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på