Festklar bil til 17. Mai


En skinnende, festklar bil tar ikke nødvendigvis så lang tid, sier Bjørn-Aage Bredal fra Bilpleiekongen.no

Om det er én gang nordmenn vasker bilen, så er det til 17. Mai. dette er festdagen for oss alle, og selvsagt skal bilen skinne og strutte av norske flagg.

Vi har tatt en liten prat med Bilpleiekongen.no for å se på hva som kan gjøres uten for mye jobb, som får bilen til å skinne litt ekstra og kanskje fremstå som litt blankere enn naboens. Rådene vi fikk var overraskende enkle.

Vi nordmenn er stolte av nasjonaldagen vår, og det med stor grunn. Få andre land styrt av demokrati kan skilte med en bredere kollektiv innsats for å gjøre landet vårt festklar. Ikke bare sopes det i gater, gress og hekk klippes. Selvsagt skal vi sørge for at bilen er ren og pen også.

Visste du at du men noen få, enkle grep kan heve utseendet på bilen din betraktelig? Uten at det tar ett minutt ekstra tilfører du glans og dybde i lakken, og ved kun noen få minutter «etterarbeid» har du satt prikken over i-en ved å gjøre grå og kjedelige dekk, plast og gummilister sorte igjen. denne lille innsatsen vil fremhvere glansen i bilen betraktelig, slik at helheten blir en skikkelig festklar bil.

Når var det sist du fikk kommentarer for at bilen fin er så blank?

Slik gjør du bilen festklar

  • Start med å vaske bilen på vanlig måte. Husk alltid å spyle den godt før du starer med berøring, og bruk avfetting denne gangen.
  • Før bilen tørker, setter du den inn med en hurtigvoks. De aller fleste hurtigvoks på markedet fungerer faktisk best på våt bil. På denne måten vokser du bilen, samtidig som du tørker den. Det tar med andre ord ikke noe ekstra tid.
  • Deretter setter du inn dekksidene med en gummifornyer. Bruk en svamp og jobb produktet inn uten press. Ønsker du en «gloss finish» lar du produktet bare tørke/ trekke inn. Ønsker du en matt finish, tørker du over med en klut etter 4-5 minutter.
  • Og til slutt bruker du et middel for plastlister. Du kan til nød bruke samme middel som på dekksidene, men det har en tendens til å bli for klissete, så jeg anbefaler et egnet middel for plastlister. Gjerne en spray. Jobb dette inn i plasten med en mikrofiberklut. Dette gir bedre og jevnere resultat enn f.els. svamp eller papir.
  • Sett på flagg, og parkér bilen godt synlig, slik at alle naboer og forbipasserende kan nyte en skinnende blank bil til den store festdagen.

Bilpleiekongen er Norges største formidler av online opplæring innen bilpleie. Med over 200 filmer gratis tilgjengelig på YouTube og detaljerte, men enkle beskrivelser av «how to» på hjemmesiden bilpleiekongen.no og Norges største utvalg av bilpleiemidler og utstyr, treffer Bilpleiekongen bredt.

Bilpleiekongen jobber for å være uavhengig, og har alle de største og mest kjente leverandørene i sitt sortiment, uten å «gifte» seg med noen. For oss er resultatet det viktigste, og det å formidle veien til enkel, god bilpleie, på en lettfattelig og forståelig måte det viktigste.

Bilpleie handler om å ta vare på verdier.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på