Femteplass for Mikkelsen i Tyrkia

Det ble til slutt en femteplass for Andreas Mikkelsen i Rally Tyrkia, etter at drivaksel-problemer sendte han ut av ledelsen lørdag ettermiddag. – God-følelsen er det viktigste å ta med seg herfra, sier han.

På ekstremt røffe veier i Tyrkia beviste Andreas og kartleser Anders Jæger at de har det som trengs for å vinne. Duoen tok ledelsen allerede torsdag kveld, da de klinte til og kjørte hele 2,5 sekund raskere enn nummer to på den to kilometer lange etappen inne i Marmaris. Senere ledet de løpet ved to anledninger både fredag og lørdag, inntil drivakselproblemer sendte de ut av tet-fighten. Med kun bakhjulstrekk fullførte de lørdagen, og endte dagen på femte plass. Søndag handlet alt om å sikre plasseringen og viktige poeng for teamet.

– Det er mye positivt å ta med seg herfra, vi har vært med helt i toppen og ledet løpet med nesten 40 sekunder før vi fikk problemer. Det var jo selvfølgelig veldig surt, men jeg drar uansett herfra med en god følelse. Planen nå er å komme til Wales og prøve å ta den seieren som jeg følte glapp nå. God-følelsen er det viktigste å ta med seg herfra!

Ott Tanak vant til slutt, Jari-Matti Latvala ble nummer to, mens Hayden Paddon tok tredjeplassen. Både Thierry Neuville, Sebastien Ogier og Mads Østberg måtte bryte lørdag.

 

Neste runde er Wales Rally GB som kjøres 4 – 7 oktober.

 

Rally Tyrkia totalt

1 Tanak (Toyota)

2 Latvala (Toyota) +22,3

3 Paddon (Hyundai) +1.46,3

4 Suninen (Ford) +4.10,9

5 Mikkelsen (Hyundai) +7.11,7

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på