Enklere bilhold med nye Volvo XC40

Med lanseringen av nye Volvo XC40 og abonnementstjenesten Care by Volvo utvikler Volvo en ny modell for bilhold.

Abonnementet kommer til å gjøre bilholdet like oversiktlig, enkelt og ukomplisert som å ha en smarttelefon. Kunden slipper å forholde seg til noe annet enn en nasjonal, ferdigforhandlet månedspris – og får en ny bil annethvert år.

Etter å ha bestilt på nett, kan Care by Volvo-kunden sette seg bak rattet i sin nye Volvo uten å bekymre seg over tradisjonelle utgifter som kontantbeløp, forsikringer, skatter, avgifter og servicegebyrer – eller prisforskjeller knyttet til geografisk område eller kundens alder knyttet til forsikringspremien.

Care by Volvo – The new Volvo XC40

Avhengig av tilgjengelighet kommer Care by Volvo også til å kunne tilby en rekke digitale concierge-tjenester som fylling av drivstoff, rengjøring, henting til service og levering av e-handelsvarer direkte til bilen.

I Norge vil Care by Volvo-abonnementet nå bestå av kostnadsfrie servicer, videre hentes og bringes bilen i forbindelse med verkstedavtalene. Abonnementet tilbyr også Volvia Total Care-forsikring og dekkhotell. Ved å trykke på Volvo On Call-knappen i bilen aktiveres et anrop til concierge-service, som kan hjelpe med å sende en adresse til bilens navigasjonssystem, booke hotell eller bestille flybilletter. Med mobilitetsløsningen i Care by Volvo får abonnenten velge en annen Volvo åtte dager i løpet av året, i tillegg til den opprinnelige bilen. Abonnementets Five Star-medlemskap i Hertz gir også andre fordeler, og inntil 20 prosent avslag på leie av bil i Norge og Europa.

Nye XC40, som ble lansert i Milano denne uken, blir den første modellen som tilbys med Care by Volvo. Andre Volvo-modeller og nye, digitale concierge-tjenester vil bli lagt til etter hvert

XC40-førerne blir de første Volvo-kundene som kan dele bilene sine med venner og familie ved hjelp av en ny digital nøkkelteknologi. Denne bildelingsfunksjonen er standard for Care by Volvo-kunder.

– Med Care by Volvo lanserer vi en ny type bilhold for vår moderne hverdag. I dag er kundene vant til oversiktlige, flate gebyrer for alle slags tjenester – den tradisjonelle prosessen med å kjøpe og eie en bil kan oppleves som temmelig komplisert. Care by Volvo forandrer alt dette, sier konsernsjef Håkan Samuelsson

Care by Volvo er et konsept som kommer til å bli videreutviklet og utvidet over tid. Poenget er å tilby kundene den frihetsfølelsen som er mye av meningen med å ha bil, på en lettvint måte.

– Målet med Care by Volvo er å gi kundene en oversiktlig og førsteklasses bilbrukeropplevelse. Mot en fast månedlig innbetaling tilbyr Volvo Cars et svært kundeorientert alternativ til tradisjonelt kjøp eller leasing. Tid er et luksusgode for kundene våre. Med denne tjenesten kan vi bidra til å gi dem mer tid i hverdagen. Care by Volvo gjør rett og slett livet enklere for kundene våre, sier Thomas Andersson, Vice President Care by Volvo, hos Volvo Cars.

Care by Volvo – The New Volvo XC40

Tidligere denne måneden offentliggjorde Volvo Cars overtakelsen av teknologiplattformen og de viktigste medarbeiderne til Luxe, et premium valet- og concierge-tjenesteselskap basert i USA. Oppkjøpet er enda et eksempel på Volvo Cars stadige utvikling innenfor digitale kundeopplevelser.

I tillegg til Norge vil Care by Volvo vil i første omgang bli tilgjengelig for kjøpere av nye Volvo XC40 i Sverige, Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Polen og USA. Andre land kommer til senere.

Care by Volvo – The New Volvo XC40

New Volvo XC40 – exterior

New Volvo XC40 – exterior

New Volvo XC40 – exterior

New Volvo XC40 – interior

New Volvo XC40 – interior

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på