Designpris til Hankook

hankook-concept-tyre

For andre år på rad har Hankook Tire vunnet prestisjetunge priser fra Red Dot og IDEA for fremragende høyteknologisk design.

Prisene er et uttrykk for Hankook Tires’ raskt stigende internasjonale anerkjennelse for teknologisk innovasjon i verdensklasse og fremtidsrettet kjøreteknologi.

Hankook Tire vant prisene for sine konseptdekk, utviklet i samarbeid med universitetet i Pforzheim. Selskapet ble tildelt både den høythengende designprisen 2015 Red Dot Design Award og den ikke mindre prestisjetunge 2015 IDEA-prisen (International Design Excellence Award).

Det var studenter ved universitetets fakulteter for design, engineering og business som slo seg sammen med Hankook Tire for å utvikle de nye banebrytende konseptdekkene, inkludert Boostrac som allerede har fått meget god mottakelse, Alpike og hyBlade.

Hankook Tire Boostrac fikk vurderingen ”Best of the Best” i Red Dot Award-kåringen. Dette var første gang i historien at en dekkprodusent vant kategorien ”mobilitet”, noe som bekrefter Hankook Tires innovasjonskraft – både på design og teknologiske løsninger.

Samtlige tre konseptdekk vant altså i tillegg IDEAs 2015-pris. De tre konseptdekkene er produsert i samarbeid mellom Hankook Tire og universitetet i Pforzheim under mottoet ”A Great Challenge for a Great Change”. En viktig del av utfordringen var å utvikle fremtidsrettede dekkonsepter som har høy yteevne under ekstreme kjøreforhold, eksempelvis den typen miljøer som kan bli resultatet av klimaendringer som følge av global oppvarming.

Boostrac har en variabel mønsterblokk-struktur som kan ekspandere når det trengs og dermed gi bedre grep. Dekket er spesielt nyttig i bratte stigninger og under røffe, ørkenlignende forhold.

Alpike er designet med unik kapasitet til utvidelse av omkretsen for å øke bakkeklaringen i områder med mye snø.

hyBlade er utstyrt med vannhjulsmønster og sidepigger som muliggjør effektiv drenering av vann, og styrker dekkets grep og styreevne i perioder med kraftige regnskyll.

– Vi er meget stolte over denne anerkjennelsen fra verdens viktigste designpriser to år på rad. For oss er dette en stor inspirasjon til å fortsette vår satsing på forskning og utvikling for å fortsette å ta frem det beste innen design og teknologi også i tiden som kommer.

Dette vil fortsette å styrke vår konkurranseevne som en ledende dekkprodusent, sier Mr. Seung Hwa Suh, Vice Chairman og CEO i Hankook Tire.

Prisutdelingen skjer 25. september i Reddot Design Museum i Singapore.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på