Citroen Aircross Concept

aircross_front

Citroen Cactus med sin særegne design og smarte løsninger har blitt godt mottatt siden lanseringen i fjor. Nå får den en storebror. I dag dro Citroen teppet av sitt  Aircross Concept.

 

Det er liten tvil om at det er Cactus som har stått modell for denne SUV-en. Selv om dette er et konsept, vil nok ikke produksjonsmodellen se så veldig annerledes ut. Vi kjenner lett igjen taklinjen og vindusprofilen fra Cactus. De karakteristiske luftputene er forminsket og flyttet lengre ned på karosseriet, og grillen er litt forskjellig. Ellers er mye likt. Dørene har imidlertid fått en spenstig løsning, med bakhengslet bakdør, og fravær av B-stolpe.

aircross_side

Interiøret i konseptbilen er fargerikt og futuristisk, og det er jo lov å håpe at det heller ikke vil skille så mye der når bilen kommer på markedet. Dype skålformede enkeltstoler i skarpe farger ville vært et friskt pust, helt i Citroen’s ånd.

aircross_interior

Konseptbilen er selvfølgelig også en hybrid. En 1,4 liters turboladet bensinmotor på 218 hk er parret sammen med en bakmontert el-motor på 95 hk. Noe som gir både firehjulsdrift og spreke ytelser. Det snakkes om 0-100 sprint på 4,5 sekunder og en helelektrisk rekkevidde på ca 50 km.

aircross_dashboard

Citroen Aircross Concept vil bli vist for allmeneheten under Shangahai Motor Show senere denne måneden. Kina er nemlig et svært viktig marked for Citroen, med hele 25% av merkets totale salg.

aircross-rear

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på