BMW priser X5 xDrive40e.

BMW X5 xDrive40e
I mars annonserte BMW sin første serieproduserte plug-in hybrid, BMW X5 xDrive40e. Nå er også norske priser klare, og de vil glede mange.

– Siden bildene av X5 xDrive40e ble sluppet i mars har vi opplevd stor interesse i markedet, og det er derfor ekstra hyggelig å kunne lansere modellen til en meget konkurransedyktig pris, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Norge.

Nye BMW X5 xDrive40e vil starte på 809 900 kroner. Og du får mye for pengene.

Energieffektiv og sportslig luksus

BMW X5 xDrive40e kommer med det intelligente firehjulsdriftsystemet xDrive i kombinasjon med et innovativt plug-in hybridsystem. Resultatet er utpreget sportslige egenskaper og luksuriøse detaljer kombinert med energieffektivitet, meget lavt utslipp og forbruk.

Drivlinjen med navnet eDrive, består av en firesylindret bensinmotor med BMW Twinpower Turboteknologi og en synkron elektrisk motor som samlet yter 313 hestekrefter. Drivstoff-forbruket er så lavt som 0,33l /mil med et CO2-utslipp på 77 gram / km. Bilen klarer 0 til 100 km/t på kun 6,8 sekunder.

Ved elektrisk kjøring (inntil 120 km/t) med fulladet batteri har bilen en rekkevidde på 31 kilometer. Batteriet kan enkelt lades i stikkontakten hjemme, med BMW iWall eller på offentlig ladestasjon.

BMW X5 xDrive40e

En ny kjøreopplevelse

BMWs eDrive-teknologi gir en unik kjøreopplevelse koblet med effektiv ytelse. Enten du er på landeveien, eller kjører i tett trafikk i byen, sørger den intelligente hybridteknologien for at forbrenningsmotoren og den elektriske motoren samhandler på en effektiv og sømløs måte – og etter førerens ønsker.

Med Auto eDrive-knappen i midtkonsollen kan du selv velge om du vil kjøre i AUTO, MAX eDrive eller sparemodus. Med Auto eDrive styres drivlinjen sømløst mellom eldrift og bensinmotoren. Med MAX eDrive kjører BMW X5 xDrive40e utelukkende på elektrisk kraft, som resulterer i null utslipp.

For å spare plass er batteriet plassert under gulvet i bagasjerommet som rommer 500 til 1720 liter. Bilen leveres også med et høyt nivå av standardutstyr, som blant annet inkluderer Adaptivt understell med luftfjæring bak og navigasjonssystemet Professional.

BMW Remote app gjør det mulig å kontrollere batteriets ladetilstand, finne offentlige ladestasjoner og sjekke kjørehistorikk via en smarttelefon. Varme- og ventilasjonsfunksjoner kan også fjernstyres via app’en.

BMW X5 xDrive40e blir tilgjengelig i Norge fra og med november 2015.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på