Bayern-inspirert Mercedes

 

GLE-Coupe

Stuttgarts stjernemerke proklamerer stolt at de har kombinert to ulike bilklasser – hver med sin distinkte stil – til en modell der SUV’en og Coupéen smelter sammen i en harmonisk enhet. Nyheten er døpt GLE Coupé.

Mercedes-Benz programmet ekspanderer i alle retninger, og det er nesten ikke til å tro at det er mulig å skape flere varianter på de eksisterende plattformene. Enten det er kreativiteten som begynner å avta, eller det ermarkedsfolkene som har sett på salgstallene for konkurrentene, er det vanskelig å tenke annet enn at et par BMW-modeller i München har stått som inspirasjon ved utviklingen av den nye GLE Coupé.

GLE_63_AMG_int2

Få bilmodeller har måttet tåle så mye ”pepper” som BMW X6, men likevel har den solgt overraskende godt. Og når BMW for bare et par måneder siden lanserte en ny X6, etter å først ha utvidet programmet med den mindre X4 et halvår tidligere, må det ligge penger i høyreiste SUV-inspirerte luksuscoupéer som dette.

Med en uttalelse fra Ola Källenius, et av styremedlememne i Mercedes-Benz divisjonen som er ansvarlig for marketing og salg, kan det ikke sies tydeligere: ”For oss vil den nye GLE Coupé være en døråpner til en ny bilklasse, og vil tiltrekke helt nye kunder til vårt merke… ”

GLE_red_rear

Ambisjonene er store, og bilen skal kombinere det komfortable med det sportslige. Alle utgaver vil være utstyrt med den seneste 9G-TRONIC girkassen og 4MATIC permanent firehjulsdrift. Ved lanseringen vil GLE Coupé være tilgjengelig med bensin- og dieselmotorer i effektområdet 258 – 376 hk. Mest ekstrem blir GLE 450 AMG med sin V6-motor og dreiemoment på hele 520 Nm fra 1400 o/min. Dekk i dimensjon 275/45 R21 foran og 325/35 R22  bak, røper at dette er alt annet enn en damefrisør-kupé.

Sven Furuly

Author: Sven Furuly

Del denne saken på