Bakkerud tok tredjeplassen i VM

press%2f2016_12_arg_bakkerud_%28321%29
Det ble en spennende sesongfinale i Rallycross-VM. Tre førere kjempet om andreplassen. Deriblant nordmennene Andreas Bakkerud og Petter Solberg.

Det var allerede klart at Mattias Ekstrøm ble verdensmester, men kampen om andreplassen sto mellom Solberg, Bakkerud og svenske Johan Kristofferson. Solberg lå best an siden han lå på andreplass før helgens runde i Argentina. I kvalifiseringene virket han uslåelig, og vant alle fire heatene. En prestasjon som man har sett kun en gang i Rallycross-VM. I semifinalen fikk han en god start og var førstemann inn i første sving. Dessverre ble han påkjørt i kampens hete og fikk en skade i forstillingen. Han kjempet hardt, men bilen ble etterhvert umulig å styre og havnet også i dekkbarrieren en gang. Petter klarte å slite seg i mål med ødelagt bil, men det var bare en teoretisk mulighet til at han kunne komme seg til finalen.

Det så ut til å gå Petter SOlbergs vei denne helgen, med fire strake kvalifiseringsseiere.

Det så ut til å gå Petter SOlbergs vei denne helgen, med fire strake kvalifiseringsseiere.

Andreas Bakkerud  lå 11 poeng bak Solberg og så det som en vanskelig oppgave å gå forbi landsmannen. Men han kjørte godt gjennom hele helgen, og var blant de fire beste i alle fire kvalifiseringene. Han vant semifinalen, og hadde dermed et godt utgangspunkt i finalen. Ved siden av ham startet Johan Kristofferson, og om han havnet lengre bak enn andreplass ville Bakkerud kunne ta andreplassen i VM. Bakkeriud kom seg først inn i første sving, og til tross for en liten dytt av Sebastiean Loeb klarte han å holde ledelsen helt til mål. Kristoffersen tok andreplassen, og klarte dermed å sikre seg sølv i VM med ett poengs margin. Bakkerud og Solberg fikk samme poengsum, men siden Bakkerud hadde to seiere denne sesongen mot Solbergs ene gikk han foran i sammendraget. Det var en tydelig rørt Bakkerud som møtte pressen når resultatet ble offisielt.

Det gikk hardt for seg i første sving, men Bakkerud  berget seg gjennom til tross for et dytt fra Loeb.

Det gikk hardt for seg i første sving, men Bakkerud berget seg gjennom til tross for et dytt fra Loeb.

Det føles uvirkelig akkurat nå, og jeg er så utrolig stolt og fornøyd. Det er en sterk mental seier, og vi tok vare på muligheten i dag! Tusen takk til ALLE som har bidratt til at jeg er her jeg er i dag. Denne er for dere, team, partnere supportere og alle, smilte Bakkerud – og løftet allerede blikket mot 2017. Det skal bli vårt år!

Fia World Rallycross Championship sammenlagt 2016:

1. Mattias Ekström 272

2. Johan Kristofferson 240

3. Andreas Bakkerud 239

4. Petter Solberg 239 (Bakkerud foran på flere seirer).

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på