Ny Audi Q5 vist i Paris.

1264746_a1610580_medium

Nye Audi Q5 er en av nyhetene på årets bilutstilling i Paris. Basert på storebror Q7 og proppet med ny teknikk viser den at Audi ønsker å lede an i utviklingen av firehjulsdrevne biler

Det er 8 år siden den første Q5 kom på markedet, og dermed er det tid for fornyelse. Den nye Q5 er basert på storebror Q7 og har også fått det nye Audi-designet med skarpere kanter. I forhold til forgjengeren har den vokst noen cm, men vekten er redusert med inntil 90 kg taket være utstrakt bruk av lette materialer. Den nye Q5 har fått Audis «virtual cocpit» med en stor skjerm i førerens synsfelt som kan vise enten et klassisk instrumentpanel med runde klokker, eller en visning der navigasjonskartet er dominerende. Audien er også spekket med ny teknikk og systemer for førerassistanse. De nye funksjonene minner oss om at selvkjørende biler ikke er langt unna. Informasjons- og underholdningssystemer er også på plass, deriblant permanent oppkobling til Internett og integrasjon med smart-telefon og nettbrett.

1264737_a1610575_medium

Nye Q5 leveres med fire motorer. En 2-liters TDI med 150 eller 190 hk, En 3-liters TDI på 286 hk og en2 liters TFSI på 252 hk. Drivverket er også helt omarbeidet med nye girkasser og det nye Quattro-systemet med ultra-teknikk. Dette kobler helt ut bakhjulene når det ikke er behov for dem, noe som gir bedre drivstofføkonomi.

Hjulopphenget er også helt nyutviklet, og nye Q5 kan også leveres med luftfjæring. Ifølge Audi skal dette gi nye Q5 en helt ny kjørefølelse, og vi gleder oss til å få en prøvekjøring. Bilen dukker opp hos Norske forhandlere på begynnelsen av 2017. Prisen er ikke fastsatt ennå, men lavere vekt og forbruk skulle borge for en hyggelig pris i forhold til forgjengeren.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på