Audi og Alfa Romeo bytter varemerker

Alfa_Romeo_Q4Audi har i lang tid ønsket å få hånd om et par modellbetegnelser som har vært brukt på Alfa Romeo. Nå har de endelig fått hånd om dem i en byttehandel

Det dreier seg om betegnelsene Q2 og Q4 som FCA (Fiat Chrysler Automobiles) har brukt på modeller fra Alfa Romeo med henholdsvis differensialbrems og firehjulsdrift. Q4 har også vært brukt på Maseratis modeller med firehjulsdrift. Dette har skapt problemer for Audi som gjerne skulle brukt disse på kommende crossover-SUVer. Som kjent har de brukt Q3, Q5 og Q7 på sine SUV-er, og dermed har de fått problemer med å utvide modellrekken. Nå har de imidlertid sikret seg råderett over hele rekken fra Q1 til Q9. Dermed er det klart for nye modeller fra Audi i konkurranse med biler som BMW X4 og X6.

Maserati Bora?

Kan byttehandelen føre til at vi får en ny Maserati Bora?

Ifølge våre kilder dreier det seg om en byttehandel, siden Audi/VW hadde noen varemerker som var attraktive for modeller fra Fiat-konsernet. Hva disse varemerkene er har ikke blitt offentliggjort, men litt roting i gamle modellbetegnelser viser at Audi/VW har brukt noen Italienske navn på sine modeller. Blant annet konseptbilen Nuvolari Coupe, med navn etter den berømte racerføreren Tazio Nuvolari som gjorde stor suksess med både Alfa Romeo og Auto Union. Et annet navn som kan være interessant for FCA er Bora, som sist ble brukt på en sedan-versjon av Golf. På 70-tallet ble det brukt på en Maserati, men på grunn av finansielle vansker ble ikke navnerettighetene sikret. Det kan muligens være interessant for en ny sportsligere modell fra Maserati. Bora er navnet på en vind, og Maserati hadde tradisjon for å gi sine modeller navn etter vinder. Et annet navn som faller på plass da er Scirocco, som fortsatt er i bruk på VW’s sportslige coupe, men som trolig ikke blir videreført.

Det som imidlertid er sikkert er at den Italienske betegnelsen som er mest kjent hos Audi, Quattro, ikke er med i byttehandelen. Etter å ha blitt innarbeidet i over 30 år er nok ikke det aktuelt å gi slipp på.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på