Audi e-tron quattro concept

A157360_large

På bilutstillingen i Frankfurt vil Audi presentere Audi e-tron quattro concept. En bil som  tydelig vil konkurrere med Teslas kommende SUV Model X.

Eldrift skal være en fornøyelse og ikke et kompromiss heter det i en pressemelding Audi har sendt ut i forkant av bilutstillingen i Frankfurt som arrrangeres 17. Til 27. September. Dit kommer de med et SUV-konsept som har fått navnet Audi e-tron quattro concept. Den er fra bunnen av konstruert som en elbil, men er basert på andre generasjon av plattformen for langsmonterte motorer, noe som gir et stort spillerom for ulike drivlinjer og konfigurasjoner. Størrelsesmessig plasserer den seg mellom Audi Q5 og Audi Q7.

A157359_large

Det coupe-lignende karosseriet har en rekordlav luftmotstand. En CW-verdi på 0,25 er oppsiktsvekkende i SUV-sammenheng, og bidrar sikkert til den oppgitte rekkevidden på mer enn 500 km. Det store Lithium-ion batteriet er plassert mellom akslingene under passasjerrommet, for å få så lavt tyngdepunkt som mulig. Når det gjelder drivlinje har man opparbeidet seg erfaring fra den elektriske supersportsbilen Audi R8 e-tron. Tre elmotorer, en til framhjulene, og en til hvert bakhjul gjør konseptbilen til en elektrisk quattro. Det gir ifølge Audi muligheten til å kombinere lavt forbruk med underholdende kjøreegenskaper og høy fremkommelighet. Audi lover produksjonsstart innen 2018. Men neppe så futuristisk som disse tegningene viser.

A157356_large A157358_large

 

A157357_large

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på