Årets Bil i Norge er kåret

Jaguar I-PACE – den første elbilen fra Jaguar – vant overbevisende tittelen som Årets Bil i Norge 2019 foran veldig kompetente konkurrenter.

I et sterkt finalefelt med hele ni biler, kunne juryen bak Årets Bil i dag offentliggjøre at Jaguar I-PACE blir Årets Bil i Norge 2019.

I begrunnelsen for tittelen heter det blant annet:

«Det er en debut det står respekt av. Jaguar I-PACE løfter premiumbegrepet blant dagens elbiler. Blant annet er kjøredynamikken og kvaliteten to av de helt store styrkene i Jaguar I-PACE. Jaguar har skapt en elektrisk bil som er morsom å kjøre, har god rekkevidde og et tydelig Land Rover-DNA. Syv av åtte jurymedlemmer hadde Jaguar I-PACE som vinner, og det er lenge siden resultatet har vært så overveldende», står det i begrunnelsen fra juryformann Espen Stensrud.

Hos Jaguar Land Rover globalt gir tittelen stor gjenklang.

Nick Rogers, Jaguar Land Rovers Executive Director – Product Engineering sagde:

«Jaguar I-PACE er vårt første fullt elektriske kjøretøy, så det å vinne Årets Bil på verdens mest konkurransedyktige elbilmarked er en strålende prestasjon. Det er resultatet av det harde arbeidet som våre ingeniører og designere har gjort, og noe vi alle er veldig stolte av»

Norsk glede

Også i Norge er gleden naturligvis stor.

«Det er helt fantastisk. Jaguar har vært et veldig lite merke på det norske markedet, men med Jaguar I-PACE har vi i perioder mer enn tidoblet salget sammenlignet med året før. Jaguar I-PACE har blitt den viktigste bilen for oss over hode, og å vinne tittelen i Norge – Europas største marked for elektriske biler, med veldig erfarne og kritiske forbrukere og journalister – gir tittelen enda større vekt», sier Sales Director John Helmersen.

Totalt er det solgt 3150 Jaguar I-PACE i Norge, og neste år er målet å selge enda flere. Det vil denne kåringen bidra til å hjelpe oss med.

Totalt til dags dato ruller det 178 521 elbiler rundt i Norge. Bare til nå i år er det solgt knapt 40 000 elektriske biler, noe som gir en markedsandel på hele 29 % bare for elbiler. Tar man med hybridbilene også, er 60 % av alle nye biler i Norge helt eller delvis elektriske.

Juryen har vurdert årets kandidater på mange måter. Deriblant grundige prøvekjøringer

Juryen bak Årets bil 2019

Bak tittelen står en jury bestående av norske Autofil, Dagbladet Bil og Dinside.no. I juryen deltok også en racerfører, en industridesigner, generalsekretæren i Norges Automobil-Forbund, et medlem av Norsk elbilforening og en senioranalytiker fra bilbransjen.

Konkurrentene til Årets bil i Norge 2019:

Hyundai Nexo

Hyundai Kona

Ford Focus

Peugeot 508

Volvo V60

Volvo XC40

Nissan Leaf

VW T-Roc

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på