Andreplass til Møller Bil Motorsport

mbm

Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold fikk selskap av Nürburgring-debutant Anders Gram Lindstad da Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i lørdagens runde av det tyske VLN-mesterskapet.

Lørdagens løp varte i seks timer, og Møller Bil Motorsport stilte som alltid til start i klasse SP3T for biler med toliters turbomotorer med sin Audi TT. Denne gangen fikk de faste sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold selskap av debutanten Anders Gram Lindstad.

– Vi sa før løpet at vi skrudde ned ambisjonene noe med en debutant på laget, men Anders gjorde en fin innsats og kjørte både feilfritt og raskt, forteller kjørende teamsjef Håkon Schjærin.

24 år gamle Lindstad fra Gjesåsen i Hedmark er tidligere Norgescupvinner i Formel Basic, og har sterke resultater fra både norsk og svensk racing. Til daglig jobber han på Møller Bil i Elverum, og har vært mekaniker for Møller Bil Motorsport i mange år.

– Anders er en ekte Møller Bil-gutt, og vi ønsket å gi han sjansen i et løp. Han har testet bilen litt tidligere, og også gjennomført et kurs slik at han fikk den nødvendige gull-lisensen for å kunne kjøre en så rask bil som vår TT. Og Anders klarte seg med glans.

Møller Bil Motorsport startet dagen på beste måte, da Håkon Schjærin sikret pole position i de vanskelige forholdene på kvalifiseringen som vekslet mellom tørt og vått. Løpet ble startet av Atle Gulbrandsen, og teamet bestemte seg for å starte på mønsterløse slicks-dekk da det ikke regnet på dette tidspunktet.

– Det viste seg fort at dette var en tabbe, da det begynte å regne ganske kraftig rett før starten skulle gå. Men når det er usikkert vær, slik det ofte er på Nürburgring, så er det vanskelig å treffe rett på dekkvalget.

Gulbrandsen var en av få som startet på slicks, og tapte mye tid til de som startet på regndekk. Men også en av erkerivalene i klassen, team LMS, startet også på slicks, og Gulbrandsen kjørte i fra denne bilen på de første rundene. Da det etter hvert begynte å tørke opp begynte Møller Bil Motorsport å plukke plasseringer, og inn til det første depotstoppet var det norske Audi-teamet på en andreplass bak team Wasel.

Debutant Lindstad tok så over, og kjørte bra og ryddig og leverte fra seg bilen på en tredjeplass. Deretter tok Schjærin over, og også han gjennomførte et godt pass og beholdt tredjeplassen. Men det ble noen vanskelige runder for Schjærin ettersom flaskeholderen løsnet, slik at drikkeflaska ble liggende å slenge inne i bilen.

Østvold avsluttet løpet, og også for han skulle det bli dramatisk da en ståltråd surret seg fast i den ene drivakselen og skapte problemer med servostyringen. Møller Bils mekanikere gjorde imidlertid en strålende jobb og fikset problemet raskt i forbindelse med siste depotstopp. Dermed ble det en andreplass i klassen til slutt, da Wasel fikk problemer med bilen mot slutten av løpet.

– Vi er fornøyd med en andreplass i dagens løp med en debutant på laget. Alle førere gjennomførte et godt løp, og mekanikerne jobbet feilfritt under depotstoppene. Samtidig hadde vi ikke helt marginene på vår side. Vi startet med feil dekk, og hadde litt småtrøbbel underveis. Men i et løp over seks timer gjelder det også å fullføre, og det gjorde vi i dag. Mange andre fikk problemer, og alt i alt er vi fornøyd med andreplassen, avslutter Håkon Schjærin.

Det neste løpet for Møller Bil Motorsport er den første helgen i oktober.

Foto Pål Henning Berg

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på