Alfa Romeo Giulia – kraft og skjønnhet

Alfa-Giulia-fotoshowBigImage-3e7bbf9e-876841

Hovedattraksjonen på Alfa Romeos stand i Frankfurt er utvilsomt den nye Alfa Romeo Giulia som ble introdusert tidligere i sommer. Vi har nå fått sett innsiden av bilen.

Alfa Romeo har valgt å introdusere Giulia ovenfra og ned. De konsentrerer seg derfor om toppmodellen Giulia Quadrifoglio på Frankfurt-messen. Hele fem biler står oppstilt, i fem ulike farger. Competizione Red, Trofeo White, Vulcano Black, Vesuvio Grey and Montecarlo Blue. Alle med matchende interiør i skinn og Alcantara.

Bilene i utstilling er alle utstyrt med den kraftige 2,9 liters V6-motoren med turbo som yter 510 hk. Motoren er utviklet i samarbeid med Ferraris teknologi og ekspertise. Med denne motoren vil Giulia Quadrifoglio klare 0-100 sprinten på kun 3,9 sekunder, og nå en topfart på 307 km/t. Dermed er det ingen tvil om at Alfa Romeo nok en gang har gjort det de er kjent for gjennom sin 105-årige historie. Nemlig å lage elegant sedaner med sportslige ytelser. For ytterlige å bevise hva bilen er god for har man kjørt bilen på Nurburgring på imponerende 7 minutter og 39 sekunder. Det er raskere enn blant Lamborghini Murceliago og Porsche 911 GT3, og det er ikke akkurat 4-dørs sedaner.

Alfa-Giulia-Sitzprobe-IAA-fotoshowBigImage-ff92fd81-896214

Våre tyske kolleger har endelig fått prøvesitte bilen og tatt den i nærmere øyesyn i dag, og rapporterer tilbake om et sporty interiør med tydelig Alfa-DNA. Samspillet mellom menneske og maskin foregår ved hjelp av to roterende trykknappkontroller som styrer alle bilens funksjoner. Bilen har fire kjøremodus: Avansert Effektivitet, Normal, Dynamic og Race. Den eneste andre viktige knappen er plassert på rattet: Startknappen. Bilene i utstilling er utstyrt med manuell girkasse og bakhjulsdrift, men kan også leveres med firehjulsdrift og en syv-trinns dobbel clutch girkasse eller en åtte-trinns automatgirkasse.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio kan bestilles nå, og prisene starter på 79.000 Euro i Italia. Etter hvert vil det komme mindre motorer deriblant firesylindrete bensinmotorer med 1,4 og 1,8 liter på 105-240 hk og dieselmotorer på 105-200 HP. Dessuten kan det forventes en 3-liters diesel fra Maserati med ytelsesnivåer opp til 350 hk.

image-fotoshowBigImage-70466a9e-877664

Giulia er en viktig brikke i relanseringen av Alfa Romeo. Fra dagens beskjedne modellutvalg skal det komme syv nye modeller i løpet av de neste tre årene. Målet er ifølge konsernsjef Sergio Marchionne å nå et salgstall på 400.000 biler innen 2018. Det er spennende tider for Alfa Romeo.

Alfa-Romeo-Giulia-Praesentation-Mailand-2015-fotoshowBigImage-5080ed8f-877361

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på