7-serie som ladbar hybrid

P90219184_highRes_bmw-740e-iperformanc
Nå kommer BMW 7-serie også som ladbar hybrid, det betyr mer luksus til lavere pris.

– Den nye BMW 7-serie har fått en overveldende mottakelse i det norske markedet. Vi forventer oss derfor mye av de nye ladbare modellvariantene når de kommer i august. Med 740e lanserer vi for første gang i moderne tid en 7-serie til godt under 1 million kroner, noe vi er sikre på vil bidra til ytterligere vekst for BMW i luksussegmentet, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Ladbar luksus også med xDrive firehjulsdrift

Den lange versjonen vil også kunne leveres med xDrive intelligent firehjulsdrift i 740Le xDrive iPerformance. Alle modellene har samme drivlinje bestående av en firesylindret BMW Twinpower Turbo bensinmotor og en elektrisk motor, som sammen genererer en totalleffekt på 326 hk.
Nye BMW 740e iPerformance har et kombinert drivstofforbruk på 0,2 liter per mil med et CO2-utslipp er beregnet til kun 45 gram per kilometer. Fra 0-100 km/t bruker BMW 740e iPerformance 5,4 sekunder, mens den lange versjonen, BMW 740Le xDrive iPerformance, gjør det samme på kun 5,3 sekunder. Med BMW iPerformance-teknologien i 740e kan du kjøre helelektrisk og utslippsfritt med en rekkevidde opptil 48 kilometer ihht til NEDC-normen.

BMW-740e-iPerformance
– Nye BMW 740e iPerformance gjør det mulig å kombinere luksus med utslippsfri kjøreglede. Den kan også leveres med xDrive intelligent firehjulsdrift, som vil være en perfekt kombinasjon under krevende, norske kjøreforhold , sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.
Bagasjerommet i BMW 740e iPerformance og BMW 740Le xDrive iPerformance er klasseledende med 420 liter. Ved å senke dekselet i den bakre delen av bagasjerommet og åpne siderommene, utnytter man hele bagasjekapasiteten.

Attraktive priser

Nye BMW 7-serie iPerformance starter på kr 969.700,- mens BMW 740 Le Drive iPerformance starter på kr. 1.078.200,-.  De første bilene ventes til Norge i løpet av august 2016.

BMW-740e

Et vell av innovasjoner

Nye BMW 7-serie har introdusert en rekke innovasjoner til markedet, og tilbyr teknologi som aldri før har vært å finne i noen bil. Her er de viktigste høydepunktene:

Kjøreassistentsystemene inkluderer blant annet en ny versjon av iDrive systemet med touch-display og mulighet for å styre de viktigste funksjonene kun ved hjelp av håndbevegelser, kalt BMW Gesture Control. Ved hjelp av en 3D-sensor kan du styre en rekke funksjoner med enkle håndbevegelser. Blant annet kan du svare på telefonen, styre volumet på høyttalerne og programmere inn individuelle funksjoner på en enkel måte.

Takket være BMW EfficientLightweight-teknologi veier nye BMW 7-serie hele 130 kilo mindre enn forgjengeren fordi chassiset består av en miks av karbonforsterket plast kombinert med stål og aluminium.

Alle motorer er oppdatert med siste generasjon BMW Twinpower Turbo-teknologi og det intelligente firehjulsdriftsystemet xDrive er tilgjengelig på flere modellvarianter. Luftfjæring med Dynamic Damper Control er standard. Luftfjæringen er på begge aksler.

BMW 7-serie kan parkeres kun ved hjelp av BMW Display Key, såkalt Remote Control Parking (ikke tilgjengelig på iPerformance-modellene)

Full-LED hovedlys med fjernlysassistent BMW Selective Beam er standard. BMW Laserlys kan kjøpes som tilvalg med lysrekkevidde på opptil 600 meter.

Uslåelig langdistanse-komfort med elektrisk justerbare komfortseter og Executive Lounge. Aktiv seteventilasjon og massasjefunksjon for fører og forsetepassasjer, med Vitality Programme inkludert for baksetepassasjerene.

P90208687_highRes

Heat Comfort pakke med oppvarmede seter og ratt, pluss oppvarmede armlener i dørene, midtkonsollen og armlener i midten bak. Heat Comfort pakkene kan også gi oppvarmede armlener i dørene bak.

Eksklusiv high-end musikkopplevelse med Bowers & Wilkins Diamond surround lydanlegg

Sky Lounge panorama-glasstak med en helt unik lysskjerm som kan veksles mellom seks farger

Nyskapende BMW Touch Command multifunksjons-kontrollenhet: Avtagbar 7-tommers tablet-PC, integrert i midtarmlenet bak, til å kontrollere komfort, infotainment og kommunikasjonsfunksjoner.

Nytt BMW Head-Up Display som prosjekterer på en 75 prosent større flate på frontruta.
P90208689_highRes
BMWs avanserte kjøreassistent leveres med en komplett komfort- og sikkerhetsfremmende pakke – takket være tilleggsfunksjoner for kollisjonsforebygging bak, Lane Change Warning, Speed Limit Info og varslingsfunksjoner for kryssende trafikk bak.

Driving Assistant Plus er optimalisert for enda bedre komfort: Styrings- og feltkontroll-assistanse, styring og veikontrollassistent med sidekollisjonsbeskyttelse, køassistent for semiautomatisert kjøring, og varsling om kryssende trafikk både foran og bak.

En ny generasjon Surround View-system med parallell Top View-display og 3D i kontrolldisplayet. Det er også mulighet for individuelle valg av perspektiver og Panorama Side View slik at du kan sjekke trafikksituasjonen på sidene av bilene (foran og bak)

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på