Nye Opel Mokka X: Klasseledende på teknologi

Opel-Mokka-X-299145
Når Opel Mokka X kommer til Norge i oktober, blir den tilgjengelig med nordmenns favorittkombinasjon i klassen: Bensinmotor, firehjulsdrift og automatgir.

Med et oppdatert ytre, helt nytt interiør, klasseledende teknologi som LED hovedlys og siste generasjon infotainmentsystem, blir prisen på nye Mokka X mer konkurransedyktig enn noen gang.

Sammen med nye Opel Mokka X lanseres også din personlige rådgiver på veien: Opel OnStar. Systemet kan være livreddende om uhellet skulle være ute, enten ved at du selv ber om hjelp, eller gjennom at systemet varsler automatisk ved ulykke.

I tillegg gir systemet deg tilgang til tjenster som assistanse ved stjålet bil, mulighet for live diagnose av din bil, hjelp av din personlige rådgiver til å finne og laste ned ditt reisemål i navigasjonen og full kontroll via din egen MyOpel-app til din smarttelefon.

Opel-Mokka-X-299157

Lastet med teknologi:

En fullutstyrt Opel Mokka X Premium med den nye generasjonen 1,4-liters Direct Injection Turbo, på 153 hestekrefter (112 kW) i kombinasjon med en sekstrinns automatgirkasse og adaptiv firehjulsdrift, vil koste 364.900 kroner.

Til sammenligning er veiledende pris på dagens Mokka Premium med 140 hestekrefter og manuell girkasse, 366.900 kroner.

– I tillegg til lavere pris, mer hestekrefter og kombinasjonen firehjulsdrift og automatgir, får nye Mokka X Premium enda mer standardutstyr inkludert i bilens pris. Med klasseledende utstyr som Opel OnStar, Full LED AFL frontlys, Opel Eye førerassistentsystem og nøkkelfri åpning og start gir nye Opel Mokka X enda mer bil for pengene, sier produktsjef hos Opel Norge, Steffen Horn.

Den nye drivlinjen med bensinmotor og automat blir også tilgjengelig fra mellomnivå «Innovation», da til en pris på 339.900 kroner.

Opel-Mokka-X-299458

Suksess:

Opel Mokka bygger videre på suksessen bilen har hatt siden lanseringen i 2012. Over 500.000 Mokka er bestilt, eller levert, til kunder i Europa. Også i Norge har Mokka vært en viktig bidragsyter til merkets comeback de siste årene. –

Den kompakte SUVen, har rekruttert mange nye kunder, som har satt pris på kombinasjonen av en design som kombinerer det tøffe sportslige, med gode kjøreegenskaper også på dårlige veier.

Nye Mokka X blir den første modellen som bærer bokstaven «X» på bakluken, for å vise at det er en bil som gjerne tar utfordringene med tøffere og mer utfordrende kjøreforhold, enn mer tradisjonelle modeller.

Eksteriørdesignet på nye Mokka X er tøffere. Den nye fronten tydeliggjør slektskapet med resten av Opels nye design, med den vingeformede horisontale grillen, og den tydelige doble vingen som skapes av LED-kjørelys.

Fronten er blitt renere og mer elegant. Det gjør at Mokka X fremstår som bredere og mer maskulin. Også bak på bilen, har den fått renere design og den doble vingen i baklysene vises tydelig i mørket – baklys som nå også blir tilgjengelige med LED-teknologi.

Langs sidene beholder Mokka X sin karakteristiske «blade», som er med på å understreke det kraftfulle. Sammen med nye farger som «Amber Orange» og «Absolute Red» vil Mokka X synes godt på veien.

Opel-Mokka-X-299142

Alltid oppkoblet:

På plass bak rattet i nye Mokka X møtes du av et helt nytt interiør. Dashbordet har klare likhetstrekk med det du kjenner fra nye Astra.

Instrumentpanelet har fått en mer horisontal layout. Det gir et renere og tydeligere førermiljø som står godt til resten av det skarpere og mer presise uttrykket som preger Mokka X.

Midtkonsollen er bygget rundt nye 7- og 8-tommers berøringsskjermer, lastet med den nyeste generasjonen IntelliLink infotainment. Seneste generasjon IntelliLink støtter både Apple CarPlay og Android Auto for speiling av innholdet på din smarttelefon.

I speilet finner du knappene som sørger for å sette deg i kontakt med din personlige assistent hos Opel OnStar.

I tillegg til å være klasseledende på oppkobling, kan også Mokka X hevde å være en av de mest komfortable. Som for de fleste Opel-modeller, er Mokka X tilgjengelig med de prisbelønte ergonomiske AGR-seter, som gjør selv de lengste kjøreturer komfortable.

Opel-Mokka-X-299151

Bensin, automat og firehjulsdrift:

I tillegg til dagens 140 hesters bensinmotor og den nye generasjonen 1,6-liters dieselmotor med 136 hestekrefter (100 kW) får nå Opels kompakte SUV en helt ny bensinmotor.

Firehjulsdriften i Mokka X, med en elektromagnetisk flerplateclutch, er effektiv og smart. Når underlaget er tørt, er det forhjulene som driver (bortsett fra når du starter – da driver bilen på alle fire hjulene), noe som sørger for å holde forbruket nede. Avhengig av underlaget vil elektronikken sørge for sømløs variasjon av driften fra 100 prosent forhjulsdrift, til å fordele inntil 50 prosent av kreftene mellom de to akslene.

Økt sikkerhet med AFL LED frontlys og siste generasjon Opel Eye: I tillegg til firehjulsdriftsystemet, har ingeniørene hos Opel fulgt strategien med å bringe ny teknologi til folket.

Et eksempel på dette er de nye Adaptive Forward Lighting (AFL) LED frontlykter. Det nye AFL LED-lysene sørger for å tilpasse lyset avhengig av hvor, og hvordan du kjører.

Systemet har ni ulike lysmønstre og erstatter dagens BiXenon AFL. Fordelen med AFL LED er at det gir et bedre og hvitere lys, samtidig som det er ikke har noen bevegelige deler inne i lampen. Det gjør systemet både raskere, og mer presist – samtidig som det er enda mer driftssikkert over tid.

I tillegg til dette får Mokka X den nyeste generasjonen Opel Eye frontkamera, med høyere oppløsning og mer prosessorkraft, noe som bidrar til samle informasjon til en rekke førerstøttesystemer.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på