30 års jubileum for BMW M3

P90219692-highRes
I sommer er det 30 år siden den første BMW M3 rullet på veien. Dette må selvfølgelig markeres med en jubileumsmodell.

Med lanseringen av første generasjn av BMW M3 i 1986 revolusjonerte BMW klassen for sportslige mellomklassebiler. Ingen annen produsent hadde til da inkludert motorsport-teknologi i slik grad for å gjøre en populær produksjonsmodell om til en rendyrket sportsbil som også er fullt anvendelig til hverdagsbruk. BMW M3 satte standarden som andre produsenter ble målt mot

Siden den gang har BMW løpende utviklet sitt ikon gjennom fem modellgenerasjoner. Og gjennom alle disse årene har M3 beholdt sin diskrete originalkarakter. Få andre biler har klart å kombinere rendyrkede racing-gener med bekymringsløs hverdagsbruk.

P90219689-highRes

For å markere 30-års jubiléet lanserer BMW’s M-divisjon nå en BMW M3 ”30 Jahre M3” som er begrenset til 500 eksemplarer på verdensbasis.

Som en hyllest til første generasjon M3 vil BMW M3 ”30 Jahre M3” bli levert i den eksklusive fargen Maca Blue metallic. Denne fargen ble introdusert på BMW’s fargekart som en opsjon på første generasjon M3.

Spesialmodellen ”30 Jahre M3” bygger på Competition-pakken som er tilgjengelig som tilvalg på dagens produksjonsmodell av M3. Det innebærer en økt effekt med 14 kW til 331 kW/450 hk. Inkludert i Competition-pakken er også det adaptive M-understellet. Bilen vil trille på 20-tommers M lettmetallfelger med 265/30 dekk foran og 285/30 bak. Med den 7-trinns dobbeltklutsj-girkassen går sprinten fra 0 til 100 på 4 sekunder, som er ett tidel raskere enn standard M3.

Motoreffekten økes til 450 hk

Motoreffekten økes til 450 hk

Utvendig har jubileumsmodellen fått BMW Individual High Gloss Shadow Line med ekstra elementer som sort krom enderør på M sport eksosanlegget. I tillegg vil man selvfølgelig få emblemer med ”30 Jahre M3” Innvendig får bilen skålformede M sportsseter og setebelter med innvevde BMW M-striper for ytterligere å fremheve det sportslige.

P90219700-highRes

Hver bil blir utstyrt med en eksklusiv plakett med teksten ”30 Jahre M3 1/500” for å vise at dette er en av de 500 eksklusive jubileumsmodellene. Bilene får også logoen ”30 Jahre M3” innbrodert på hodestøttene foran. Interiøret er i fullskinn Merino med tofarget sort/fjordblå eller som opsjon sort/silverstone med matchende kontrastsøm.

Helskinn interiør i sort/fjordblå

Helskinn interiør i sort/fjordblå

Interiør Sort/Silverstone med brodert logo på nakkestøttene

Interiør sort/silverstone med brodert logo på nakkestøttene

Sammenlignent med en standard M3 med Competition-pakke blir pristillegger på jubileumsmodellen €10.000 i Tyskland. Bilen blir klar for markedet i løpet av sommeren, men hvor mange biler som finner veien til Norge er usikkert.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på